83 yaşındaki Hüseyin Kuru' nun abisine karşı gösterdiği en büyük vefa örneği; abisi Hasan Kuru' nun evinde çıkan yangına girip abisini kurtarmasıydı.  Hasan Kuru' nun tek katlı ahşap evinde yangın çıktığını gören kardeş Hüseyin Kuru, hiç düşünmeden kendini alevlerin arasına attı ve abisini kurtarayım derken kendi canından oldu.

Bozüyük ilçesinde, yangın çıkan evine ağabeyini kurtarmak için giren kişi, bunu başaramayınca ikisi de hayatını kaybetti.
Alınan bilgiye göre, Dombayçayırı köyünde, 83 yaşındaki Hüseyin ve 89 yaşındaki Hasan Kuru'nun yaşadığı tek katlı ahşap evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Hüseyin Kuru, damadının evinde öğle yemeğini yedikten sonra döndüğünde yangını fark ederek ağabeyini kurtarmak amacıyla içeri girdi. Komşuları da jandarma ve itfaiyeye haber verdi.

Bozüyük' teki olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin uzun uğraşısı sonucu yangın söndürüldü. Ancak Hüseyin Kuru ve Hasan Kuru, alevlerin arasında kalarak yaşamını yitirdi. Bozüyük Devlet Hastanesi'ne götürülen cesetler, kimlik tespiti için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
Bozüyük Kaymakamı Köksal Şakalar ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, olay yerinde incelemede bulunarak Köy Muhtarı Rafet Cin'den bilgi aldı.


Editör: TE Bilişim