Adana ilinin Pozantı ilçesinde talihsiz olay. Adana'da Araziden topladıkları otları yedikleri için zehirlendikleri öne sürülen anne ile kızı yaşamını yitirdi. Zehirlenen baba ise tedavisinin ardından taburcu edildi.

Adana'nın Pozantı ilçesinde, araziden topladıkları yabani otları yedikleri için zehirlendiği iddia edilen anne ile kızı hayatını kaybetti, tedavisi tamamlanan baba taburcu edildi.Yağlıtaş Mahallesi'nde Mehmet Bulut (82), eşi Sabiha Bulut (83) ile kızı Meryem Bulut (44), Yağlıtaş Göleti civarında araziden topladıkları yabani otları pişirerek yedi.Bir süre sonra rahatsızlanan Sabiha Bulut, mahalle sakinleri tarafından hastaneye götürülürken hayatını kaybetti. Mehmet Bulut ile Meryem Bulut da rahatsızlanınca sağlık ekiplerinden yardım istendi.

Ambulansla Adana'ya sevk edilen Meryem Bulut, kaldırıldığı özel bir hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Baba Mehmet Bulut ise Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Adana Adli Tıp Kurumu'ndan alınan Meryem Bulut'un cenazesi, memleketine götürüldü. Babaevine getirilen Bulut'un cenazesi, daha sonra mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Tedavisinin ardından taburcu edilen baba Mehmet Bulut ise kızının cenazesine katıldı. Ayakta durmakta güçlük çeken Mehmet Bulut'u yakınları teselli etti.

Pozantı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerinin otları incelediği, jandarma ekiplerince soruşturma başlatıldığı belirtildi.
Editör: TE Bilişim