Adana 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, Prof. Dr. Akınoğlu ve 29 sanık ile müştekiler ve avukatları katıldı.
Prof. Dr. Akınoğlu, 2005-2012 yıllarını kapsayan soruşturmada iddianameyi görünce şaşırdığını ve suçlamalara üzüldüğünü ifade etti. İddianamenin, bilirkişi raporlarına dayandırıldığını, bu raporların, kendi içinde çelişki ve hatalarla dolu olduğunu ileri devam eden Akınoğlu, bilirkişilerin emniyetin bünyesinden olduğunu ve bu ekibin birkaç defa da değiştiğini belirtti . Akınoğlu, "Kamu İhale Kanunu’nda açıkça imza yetkim olmadığı belirtilmesine rağmen bilirkişiler bunu bilmiyor. Rektörler, ihalelerden mesul değildir ve imza atma yetkisi yoktur. Bu konuda harcama yetkisi kime aitse o imza atmıştır. Yasaya göre rektörler idari açıdan sorumludur, mali açıdan mesul değildir" diye belirtti .
Akınoğlu, rektörlüğü döneminde ihalelerle ilgili inceleme ve araştırma komisyonu kurduğunu, komisyondan gelen raporlara göre devinim ettiğini, ihalelerde noksan evrak varsa bundan ihale komisyonunun mesul olduğunu iddia etti.

Diğer sanıkların da suçlamaları kabul etmediği duruşmada müştekiler de ifade verdi.
Prof Dr. Alper Akınoğlu’ndan evvelki zamanda rektörlük yapan ve duruşmaya müşteki olarak dahil olan Prof. Dr. Mustafa Yalçın Kekeç ise ortada çok büyük bir usulsüzlük bulunduğunu iddia ederek sanıklardan şikayetçi olduğunu belirtti .

Mahkeme, sanıklar hakkındaki vatan dışına çıkış yasağının kaldırılmasına, ÇÜ Rektörlüğü, Maliye Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun davaya müdahil olmasına karar verdi.
Ayrıca, bilirkişi raporunun beklenmesi ve celseye katılmayan sanıkların dinlenmesi için duruşma sonraya bırakılarak ertelendi .
48 sanık hakkında, "Üniversite ihaleleri ve hak edişlerin ödenmesinde usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığı, zimmet suçu işlendiği, rüşvet, 6136 sayılı yasaya muhalefet" suçlarından 7 ila 82 sene hapis müeyyidesi isteniyor.Çukurova Üniversitesi’ndeki İhaleye Fesat Davası 
Editör: TE Bilişim