İzmir'de kurdukları sahte çağrı merkeziyle dolandırıcılık yapan 105 kişinin gözaltına alındığı 'call center' operasyonunda el koyulan 150 masaüstü ve 30 dizüstü bilgisayar ile 250 harddiskte yapılan incelemelerde, 20 bin kişinin dolandırıldığı tespit edildi. Zanlıların hesaplarında ise 20 milyon TL'lik para transferi olduğu belirlendi. 5 kişinin tutuklandığı operasyonda, mağdur 354 kişi de emniyete giderek şikayette bulundu.

Şebekenin, 100 çalışanını ilginç yöntemlerle motive ettiği ve prim verdiği ortaya çıktı. Aramalar sırasında, 'Takım ruhu şampiyonluk getirir', 'Sıfır datadan 3 onay alan takım üyesine 100 TL bonus' gibi yazılar bulunduğu görüldü. 

Kurdukları çağrı merkezi ofisleriyle vatandaşları dolandırarak vurgun yaptığı iddia edilen kişilere yönelik, 12 Ocak 2016 tarihinde Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri operasyon düzenledi. Zanlıların, telefonla ettikleri çok sayıda kişiye, Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında sağlık sigortası yaptıklarını,ücretsiz check up kazandıklarını, sağlık danışmanlık hizmeti verdiklerini ya da GSS'nin avukatları olduklarını ve borçları bulunduğunu söyleyerek, kredi kartlarından paraçektiği veya havale yaptırarak dolandırdığı tespit edildi. İş yeri yöneticileri ve çalışanlarının aralarında bulunduğu 110 kişi gözaltına alındı.
İş yerinde yapılan aramada ise binlerce kişinin isim, adres, kimlik ve telefon bilgileri bulundu. İncelemelerde, 20 bin kişinin dolandırıldığı tespit edildi. Sahte çağrı merkeziyle yaklaşık 20 milyon liralık vurgun yapıldığı ileri sürüldü. Dolandırılan 354 kişi de zanlılardan şikayetçi oldu.

MOTİVASYON İÇİN YAZILAR ASILMIŞ
Şebekenin, 100 çalışanını ilginç yöntemlerle motive ettiği ve prim verdiği ortaya çıktı. Aramalar sırasında, masaların üzerinde, telefon açılan kişiye neler söylenmesi gerektiğini anlatan metinler, duvarlarda ise 'Takım ruhu şampiyonluk getirir', 'Ne kadar çok satış, o kadar mutluluk', 'Sıfır datadan 3 onay alan takım üyesine 100 TL bonus' gibi yazılar bulunduğu görüldü.Emniyette işlemleri tamamlanan 105 zanlı, 15 Ocak tarihinde adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgulamasının ardından 32'si serbest bırakıldı, 73 şüpheli ise tutuklama talebiyle İzmir 6. Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarıldı.Zanlılardan B.D., M.O., G.Ö., O.U. ve M.Ç. tutuklandı, diğer 68 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Editör: TE Bilişim