Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Dikmen İlköğretim Okulu öğrencileri, evlerinde oynamadıkları oyuncaklarını toplayarak, Muş’taki Alazlı İlköğretim Okulu öğrencilerine yılbaşı hediyesi olarak gönderdi.
Kdz. Ereğli ilçesi Dikmen İlköğretim Okulu öğrencileri “Okullar İyilikte Yarışıyor” projesi kapsamında evlerinde oynamadıkları oyuncakları toplayarak Muş’un Korkut ilçesi Alazlı İlköğretim Okulu’ndaki yaşıtlarına gönderdi. Yüzlerce oyuncak ve kitabı okuldaki bir sınıfta toplayan öğrencilerden Buse Gündüz, kendisine artık lazım olmayan oyuncaklarla ihtiyacı olan arkadaşlarının da oynamasını istediğini söyledi. Gündüz konuşmasında şunları söyledi: “Ben buraya ihtiyacım olmayan oyuncaklarımı verdim. Çünkü ben onlarla artık oynamıyordum. Onlarla ihtiyacı olan arkadaşlarımız da oynasın. Oyuncaklarımla başka kimseler de oynasın daha güzel olur. Onları paylaşabiliriz. Onlarla beraber yardımlaşabiliriz.”
Okulun müdür yardımcısı Murat İbik kısa süreli çalışmalarına rağmen öğrencilerin evde oynamadıkları çok sayıda oyuncağını Muş’taki yaşıtlarına göndermek için okula getirdiğini söyledi. İbik, toplanan kitap ve oyuncakların büyük kısmının Muş’un Korkut ilçesindeki Alazlı İlköğretim Okulu’na bir kısmının ise maddi durumu yerinde olmayan çocukların öğrenim gördüğü Ereğli ilçesindeki Bakırlık İlköğretim Okulu’na gönderileceğini ifade etti.
Evlerinden getirdikleri oyuncaklarını öğretmenleri ile birlikte hediye paketlerine yerleştiren öğrenciler, Muş’taki yaşıtlarına yılbaşı hediyesi hazırladılar.
Kaynak: iha