GAZIANTEP,() - GAZİANTEP'te, KESK ve DİSK üyeleri, emekçiler üzerindeki vergi yükünün azaltılması isteğiyle eylem yaptı ve 2015 yılı bütçesine tepki gösterdi.
Öğle saatlerinde Vergi Dairesi önünde toplanan KESK ve DİSK üyeleri, 2015 bütçesinin adaletsizliklerle dolu olduğunu, emekçilerin haklarının gasp edildiğini savundu. Kalabalık adına konuşan Eğitim Sen Şube Başkanı Ali Ersönmez, bütçe dağılımına itirazlarını 13 Aralık'ta Ankara'da yapacakları miting ile sürdüreceklerini belirterek, "Emekçiler ve küçük esnaf üzerindeki vergi yükünün azaltılması, vergide adalet sağlanması, emekçilerin vergi dilimi artışından etkilenmemesi için alanlarda olacağız" dedi.
Cumartesi günü Ankara’da yapacakları mitinge herkesi davet eden Ersönmez, "Kamu güvenliği adı altında meclise sevk edilen güvenlik yasaları kamu güvenliğini değil AKP’yi korumayı ve demokratik muhalefeti bastırmayı hedefliyor. Asgari ücrete çok düşük zammı reva gören hükümet 316 Toma için 150 milyon lira kaynak ayırabiliyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha