Ordu’da İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabulünün 66. yıl dönümü olan “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” dolayısıyla öğrenciler etkinlik düzenledi.
Ordu Mehmet Akif İnan İlk-Ortaokulu ve Fatih İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programa Altınordu Kaymakamı Şenol Esmer, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Ordu Mehmet Akif İnan İlk-Ortaokulu Müdürü Harun Ünsal, veliler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Ordu Mehmet Akif İnan İlk-Ortaokulu Müdürü Harun Ünsal, insan haklarının insanı özüyle yaşatacak kurallar olduğunu söyledi. Dünya devletlerinin vatandaşlarının daha refah yaşaması için Birleşmiş Milletler nezdinde 10 Aralık 1948 de İnsan Hakları Evrensel Bildirgesine imza attıklarını belirten Ünsal, her geçen insana verilen değerin arttığını ifade etti.
TÜRKLERİN İNSANA OLAN HOŞGÖRÜSÜ VURGULANDI
Konuşmaların ardından mum ışıklarıyla sahneye gelen minik öğrenciler birer kelimeyle İnsan Haklarının önemini anlattı. 7. sınıf öğrencisi Hamiyet Şener’in ’Ben Sokak Çocuğuyum’ şiiri salonda duygusal anlara yol açtı. Programda ayrıca 5. sınıf öğrencilerinin ’Savaşa Hayır’ ve aile içindeki insan haklarını anlatan ’İnsan Hakları’ adlı tiyatro oyunları gösterildi. Programın son bölümünde ise Türk devlet büyüklerinin ve önemli şahsiyetlerinin kıyafetlerini giyerek sahneye gelen minik öğrenciler, Türk milletinin geçmişten bu yana insanlara hoşgörü ile yaklaştığını anlatan koraografi sahne aldı. Yunus Emre’nin ’Yaradanı severim yaradandan ötürü’ düşüncesi. Mevlana’nın ’Gel ne olursan ol yine gel’ felsefesi, Fatih Sultan Mehmet’in hoşgörüsü, Mustafa Kemal’in ’Yurtta sulh, cihanda sulh’ anlayışı salondakiler tarafından büyük alkış aldı.
Program öğrencilerin yapmış olduğu 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Resim Sergisi’nin gezilmesinin ardından sona erdi.
Kaynak: iha