Suriye’deki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan Rojda, Danimarka’da düğününe yetişmek üzere uçağa gelinliğiyle bindi. Suriyeli gelin Atatürk Havalimanı’nda da ilgi odağı oldu.
Suriye vatandaşı Rojda adlı genç kız, sevdiği adamla Danimarka’da dünya evine girebilmek için gelinliğiyle uçağa binmek zorunda kaldı. Suriye’de sevdiği adamla tanışan Rojda, heyecanla beklediği düğününü savaş nedeniyle bir türlü gerçekleştiremedi. Şiddetlenen çatışmalar nedeniyle Rojda ve ailesi Türkiye’ye, damat ve ailesi ise Danimarka’ya göç etmek zorunda kaldı. Bir süre ayrı kalan çift, sonunda evlilik için gerekli işlemleri sonlandırdı. İsmi öğrenilemeyen damat, Danimarka’da düğün hazırlıklarını tamamladı ve Rojda için vize alındı.
Düğün tarihinde Danimarka’ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı’na gelen Rojda, törene yetişebilmek için uçağa gelinlikle bindi. Atatürk Havalimanı’nda gelinliği ile ilgi odağı olan Rojda, basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Gelinliği üzerinde biniş işlemlerini yaptıran genç kıza diğer yolcuların yanı sıra havalimanı çalışanları mutluluk diledi.
Genç kız daha sonra Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçağı ile İstanbul’dan Kopenhag’a uçtu.
Kaynak: iha