Serkan YILMAZ/SOMA (Manisa), () - MANİSA'nın Soma İlçesi'nde, 301 kişinin öldüğü facianın ardından işten çıkartılan madenciler tarafından, tazminatlarının ödenmediği gerekçesiyle başlatılan oturma eylemi ikinci gününde. Tazminatları ödeninceye kadar eylemini sürdüreceklerini belirten işçiler kararlı olduklarını söyledi.
Soma'da 301 kişinin öldüğü maden faciasının ardından işten çıkartılan ve aylar geçmesine rağmen tazminatını alamadıklarını belirten madenciler, seslerini duyurmak için dün yürüyüş düzenledi. Belediye önünden başlayan yürüyüş Ege Linyitleri İşletmesi Müessesesi Müdürlüğü (ELİ) önüne son buldu. Burada başlatılan oturma eylemi bugün de devam etti. Tepkili madenciler, 'Tazminat Hakkımız', 'Sadaka Değil Hakkımızı İstiyoruz', 'Açız Aç' ve 'Soma'ya Verilen Sözler Tutulsun' yazılı dövizleri çevredeki ağaçlara astı. Bir ağaca asılan ekmek ile altındaki, 'Alın terimiz ve ekmeğimiz için buradayız' dövizi dikkati çekti.
İŞÇİLER KARARLI
Tepkili işçilerden 30 yaşındaki Ahmet Mutlu Er, "Hükümetin verdiği sözler tutulmadı. Bizler resmen sokağa atıldık. Bizlere sokağa atılma sözü mü verdiler de biz bu duruma düştük? Tazminatlarımızı alana kadar kararlı direnişimizi sürdüreceğiz" dedi. Bir diğer maden işçisi Ali Osman Bilir, "2006 yılından bu yana Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait maden ocağında çalışıyordum. Bu zamana kadar hiç bu kadar boş kalmadık. Yaşanan maden faciası sonrasında da çıkış alacağımız ve bu duruma düşeceğimiz aklıma dahi gelmedi. Haklı davamızın sonuna kadar arkasındayım" diye konuştu. Tazminatlarını alamadıklarını belirten 28 yaşındaki Hüseyin Erol, "Benim 5 yıl 7 buçuk aylık tazminat alacağım var. Ben bunları nasıl alırım bilmiyorum. Sadece benim alacağım yok diğer madenci arkadaşlarımın da alacakları var. Haklarımızı alana kadar birlik beraberlik içerisinde burada haklı direnişimizi sürdüreceğiz" dedi.
Öte yandan polis ekipleri, grubu uzaktan takip etmeyi sürdürdü.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha