Terör mensupları tarafından öldürülen merhum Savcı Selim Mehmet Kiraz'ın eşi hakim Yasemin Kiraz, taziye evinde Berkin Elvan davası ve eşinin öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Acılı eş şu sözleri sarf etti: O adliyeye beni kimse sokamaz. Bir daha asla girmem. Önünden bile geçmek istemiyorum.

ÇOK ŞÜKÜR ŞEHİT OLDU


Acılı eş Yasemin Kiraz, hayat arkadaşını kaybettiği adliyeye bir daha girmek istemiyor. Kiraz'ın yakın dostlarına “O adliyeye beni artık kimse sokamaz. Bir daha asla girmem. Önünden bile geçmek istemiyorum. Ben eşimden bir gün bile incinmedim. En çok da içimi bu yakıyor. Görev insanıydı. Mesleğine düşkündü. Çok şükür ki şehit oldu” dediği öğrenildi.
Kiraz yakın çevresiyle olay gününe ilişkin konuşmak istemiyor. Sadece dua ederek acısını dindirmek isteyen Kiraz “Olayın adli boyutuna şu anda çizgi çekip kenara koydum. Kendimi toparladıktan sonra detaylarıyla elbette ilgileneceğim. Ancak şimdi hiçbir şeyi düşünmüyorum, sadece acımı yaşıyorum” diyerek olaya ait bir şey konuşulmamasını istedi. Taziyeye gelen tanıdıklarından yeni doğan iki bebeğe de Mehmet Selim adı verildi.


Berkin'in dosyasını seve seve alırım


Savcı Kadir Nazmi Yelkenci “Arkadaşımıza yüreğim kanadı. Adliyede huzurumuz kaçtı. Berkin'in dosyasını verirlerse seve seve alırım" dedi.


O kurşun hepimize sıkıldı


Şehit savcıyla aynı büroda çalışan Savcı Hüseyin Öz şunları söyledi: “Sözün bittiği yerdeyiz. İçimiz yandı. Terör adres sormuyor. O kurşun adalete sıkıldı, hepimize sıkıldı. Ama terörden korkmak olmaz."


Ciğerparemiz gitti, insanımız gitti


Savcılardan A.S. ise “Ciğerparemiz gitti. Gönül insanımız gitti. İnsanlığın yüzde 10'unun onun gibi yüreği olsa dünya cennet olurdu" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim