Şanlıurfa’da cinnet getirerek iki asker arkadaşını öldürdükten sonra intihar eden piyade er Umut Aslan, son yolculuğuna uğurlandı.
Piyade er Umut Aslan için Pendik Dumankaya Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Umut Aslan’ın ailesi, yakınları, arkadaşları ve askerler katıldı. Anne Fatma Aslan’ın gözyaşlarını tutamadığı cenazede Umut Aslan için helallik alındı. Kılınan cenaze namazının ardından Aslan’ın naaşı askeri törenle cenaze arabasına götürüldü. Aslan’ın cenazesinin Ümraniye Ihlamur kuyu Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi.
Cenazeye katılan Umut Aslan’ın yakın arkadaşları ise cinnet getirdiği iddialarını kabul etmedi. Umut’un arkadaşı Tufan Tektaş, “Umut bizim uzun süreli bir arkadaşımız. Kendi mahallemizde oturan bir çocuk. Gayet neşeli bir insan. Cinnet getirebilecek bir insan değil. Umut’un böyle bir şey yapmasına asla inanmıyoruz. Asla böyle bir şey düşünmüyoruz. En son şehit düşme olayından bir gün öncesinde beni aradı konuştuk. ’Nöbetteyim. Kulede 3 kişi nöbet tutuyoruz’ dedi. Sesi gayet sakindi. Bizim arkadaşlarımızı da aradı. Nasılsınız diye her zaman arardı, sosyal ve neşeli bir insandı. Ertesi gün bizi aradığı numarayı aradık. Telefona onların taburundan bir asker çıktı. O da Umut da bizim neşe kaynağımızdı böyle bir şey yaptığına biz de inanmıyoruz’ dedi. Kız arkadaşı yoktu olsa bize söylerdi" ifadelerini kullandı.
Kaynak: iha