İki hafta önce 18 yaşındaki Furkan Şengül; evden işe gitmek için çıkmış, bir daha da dönememişti. Kayıp ilanı verilen Furkan Şengül'ün kendisine ulaşıldı. Aynı tarihlerde İstanbul Üsküdar'da bir barakada çıkan yangında bulunan erkek cesedinin kimlik araştırması bu zamana kadar süregelmekteydi. Evlerinin yakınlarındaki barakada yanmış olarak bulunan erkek cesedi,  Furkan Şengüle ait olabileceği iddiasıyla babası şüphelenip, ceset üzerinde çalışma yapılmasını sağlamıştı. Çirf taraflı yapılan DNA çalışmaları ile cesedin 17 gündür kayıp olan Furkan Şengül'e ait olduğu da kesinleşti. 

Furkan Şengül'ün cenazesi Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak Kirazlıtepe Merkez Cami’inde öğle namazına müteakiben düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Tören’e talihsiz gencin yakınları, arkadaşları ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen katıldı. Cenaze kılınan cenaze namazının ardından Ihlamurkuyu Mezarlığına defnedildi.

Furkan Şengül'ün babası, oğlunun katillerinin bulunmasını istediğini haykırarak belirtti.ve, “Oğlumun katillerinin bulunmasını istiyorum. Ben yanmışım, kimse yanmasın. Ben devletimden, başbakanlarımdan, devlet memurlarımdan bunun bulunmasını istiyorum. Yalnız arkadaşlar, hepinizin evladı var, mutlaka evladınıza sahip çıkın, onlarda yanmasınlar.Kirazlıtepe’nin durumu kötü,kötüye gidiyor arkadaşlar” dedi.
Barakadaki yanmış erkek cesedinin Furkan Şengül'e ait olduğunu düşünen baba, bir ihtimal demişti belki de ama acı gerçek tüm benliğini kaplamış,içini acıtmıştı!




Editör: TE Bilişim