Eskişehir’de bir esnaf, iş yerinin camına yazdığı sıra dışı yeni yıl mesajı ile vatandaşların hem dikkatini çekiyor.
Eskişehir’de toptancılık yapan Kürşat Sil, iş yerinin camına yazdığı “Selamün Aleyküm 2015” yazısı ile vatandaşın ilgisini çekiyor. Kürşat Sil, klasik bir yazı olmasından ziyade ilgi çekici bir şey yapmak istediklerini ifade ederek, “Hep klasik olmasın istedik. Değişik, ilgi çekici bir şey yapmak istedik. Yeni bir yıla Allah’ın ismiyle girmek istedik. Selam verdik yeni yıla o da selamımızı kabul eder, bize şans ve mutluluk getirir” şeklinde konuştu.
“ÖĞRENCİLER SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİNDE PAYLAŞIYOR”
Yazıyı yazdıktan sonra vatandaşların dikkatini çekmeyi başaran Kürşat Sil, özellikle öğrencilerin sosyal paylaşım sitelerinde yazının fotoğrafını paylaştıklarını belirtti. Yeni yazılmış olmasına rağmen, internette kendi dükkânını gördüğünü ifade eden Sil, “Öğrenciler resmini çekiyorlar. Sosyal paylaşım sitelerinde paylaşmışlar daha yeni olmasına rağmen. Vatandaş artık değişiklik istiyor. Bu da değişik olduğu için iyi karşılıyorlar” dedi.
“HAYATIMIZ STANDART DIŞI”
Klasik yeni yıl kutlama mesajlarından farklı olmasının sebebini hayat tarzları ve yaşamındaki standartlık dışı hayata bağlayan Sil, “Hayatımız da biraz standart dışı olduğu için. Bugünlere gelesiye kadar biraz standart dışı hayat yaşadık. Klasikleşmekten uzak duralım dedik. Böyle değişik olsun, bizim tarzımız da bu olsun istedik” diye ifade etti.
Vatandaşlardan bazıları yazıyı güzel olarak ifade ederken bazıları ise dinimizde yılbaşı kutlaması olmadığını söyledi.
Kaynak: iha