VAN, () - VAN Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Dursun Odabaş Tıp Merkezi bünyesinde hizmet veren organ nakli merkezi, bölgede böbrek nakli bekleyen diyaliz hastalarına umut oldu. YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Çankaya, iki kardeşe, ablalarından böbrek nakli yaptıklarını, hastaların artık batı ilerine gitmekten kurtulduklarını söyledi.
YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi bünyesinde 5 ay önce kurulan ve bugüne kadar 5 böbrek naklinin gerçekleştirildiği merkezde, geçtiğimiz hafta 2 kardeşe, 2 abladan böbrek nakli yapıldı. Başarılı geçen ameliyatların ardından diyaliz makinesine bağlı yaşamaktan kurtulan kardeşler, yeniden yaşama tutundu. YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Çankaya, yaptığı açıklamada, daha önce böbrek nakli yapmak isteyen hastaların batıdaki illere gitmek zorunda kaldığını anımsatarak, bu bağımlılığı ortadan kaldırdıklarını söyledi.
Batı illerinde hastalara sağlanan tüm hizmetlerin artık Van'da da sağlandığını ifade eden Dursun Odabaş Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Çankaya, "3 hastaya daha nakil gerçekleştirdik, şu anda durumları çok iyi. Yakında taburcu edeceğiz. Sağladığımız bu imkanı vatandaşlarımızla paylaşmak istedik. Burada bu işlemlerin sürekli olarak yapılması için elimizden geleni yapacağız. Bu çalışmalarda emeği geçen tüm hocalarımızı tebrik ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha