Altın haftaya yükselişle başladı. Altın, FED'in bu hafta borçlanma maliyetlerini artırmasının ardından traderların dikkatlerini gelecekteki faiz artırımlarının hızına çevirmeleri ile birlikte, yukarı yönde hareket etti. Peki hafya yükselişle başlayan altında bugün durum ne? İşte size 21 Aralık 2015 Ata tam, cumhuriyet, yarım ve çeyrek altın fiyatları...

Çeyrek altın ne kadar? 21 Aralık 2015

Kapalı çarşıda gram altının alış fiyatı 100,06 liradan 100,08 liraya cumhuriyet altının alış fiyatı 661,92 liradan 671,93 liraya, ata tam altının alış fiyatı 663,68 liradan 671,29 liraya yarım altının alış fiyatı 320,17 liradan 328,17 liraya çeyrek altının fiyatı 160,08 liradan 164,09 liraya satıldı.

21 Aralık 2015 Altın fiyatları

Altın neden önemlidir?

Tarihte Mısır hükümdarları zamanında MÖ 3200 yıllarında, altın darphanelerde eşit boyda çubuklar halinde çekilerek para olarak kullanıldı. Au Latince Aurum kelimesinden gelmektedir. Peru'da MÖ 2000 yılına ait altın ziynet eşyaları kalıntılarına rastlanmış olup, Amerika kıtasındaki Aztekler ve İnkaların da altına tutkun oldukları bilinmektedir.

Altın en değerli yatırım aracıdır. Yarınını korumak için altına yatırım yapılmalıdır. Altın dünya'daki siyasi ve genel duruma göre hareketlilik gösteriyor. Altın en fazla siyasdi duruma göre şekilleniyor. Altın fiyatlarında hareketlilik anlıktır. Dünya'nın en değerli maden aracıdır. Altın en fazla Pakistan, Tunus ve Sri Lanka ülkelerinde bulunuyor.  Altının hem hediye hem de sürekli yatırım aracı olarak kullanılması altın fiyatlarının sürekli değişmesine neden olmaktadır. Dünya'nın en değerli madeni olan altın sürekli insan elinde farklı şekillerde işlenmiştir. Altın çok çeşitli yatırım aracıdır. Tam, yarım, gram, çeyrek gibi... Farklı ülkelerde ortaya çıkan ekonomik kriz o ülkenin para durumunu doğrudan etkiler.İnsanın, altına olan tutumu biraz garip. Kimyasal açıdan altın hiç de ilginç bir madde değil. Diğer elementlere güçlükle tepki verir. Fakat yine de 118 farklı seçeneğin bulunduğu periyodik tabloda, insanın, para birimi olarak seçtiği tek element.

Editör: TE Bilişim