Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 21 Mart Nevruz gününe özel açıklamalarda bulundu. Recep Tayyip Erdoğan Nevruz kutlamalarına ilişkin Dünya Nevruz Günü kutlama mesajı yayınladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çözüm sürecine ilişkin değişken ifadeler kullandığı şu son günlerde yayınlamış olduğu bu kutlama mesajında da çarpıcı ifadeler yer alıyor. 1 Mart Dünya Nevruz Günü başlıklı mesajında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları "Ülkemizde nevruzun, uzun zamandır mücadelesini verdiğimiz kardeşlik ve huzur ikliminin pekiştirilmesine vesile olmasını diliyorum" ifadesi en önemli kelime olarak kayıtlara geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözlerine şöyle devam etti; "Geniş bir coğrafyada binlerce yıldır kutlanan ortak bir bayram, baharın uyanışı ile simgelenen birliğin, beraberliğin, kardeşliğin adı" olarak belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim kültürümüzde de Orta Asya'dan Balkanlara kadar tüm canlılığıyla varlığını sürdüren Nevruz Bayramı, milletimizin, tüm farklılıkları aşarak, geçmişine sahip çıkma ve geleceğini birlikte inşa etme iradesini ifade eder. Nevruzla bayramlaştırılan tabiatın dirilişi, aynı zamanda günüllerdeki ümitlerin de dirilişidir" ifadelerini kullandı.

Aşık Veysel'in "benim sadık yarim kara topraktır" dizesini anımsatan Recep Tayyip Erdoğan, mesajına şöyle devam etti; "Kadim bir geleneğin mensubu olan aziz milletimiz, 'toprak ana' nitelemesiyle de Allah'ın kendisine emaneti olan tabiata verdiği önemi en veciz şekilde ifade etmis¸tir. 2010 yılından itibaren, Birleşmis¸ Milletler tarafından tüm dünyaya kazandırılan bu güzel bayramın, insanlığa barış ve sevgi getirmesini temenni ediyorum. Ülkemizde de nevruzun, uzun zamandır mücadelesini verdiğimiz kardeşlik ve huzur ikliminin pekiştirilmesine vesile olmasını diliyorum. Baharla birlikte yeşeren ümitlerimizin, Nevruz Bayramı ile beklediğimiz neticeye ulas¸acağına ve önümüzde yepyeni bir dönemin açılışına vesile olacağına inanıyorum. Tüm insanlıkla, tüm kardeşlerimizle birlikte, milletimizin 21 Mart Nevruz Bayramı'nı kutluyorum."
Editör: TE Bilişim