Putin G20`den erken ayrılacak` iddiası

Ukrayna krizindeki tavrı nedeniyle dünya liderlerinin eleştiri oklarına hedef olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in G20 Zirvesi'nden erken ayrılacağı iddia edildi.




Avustralya'da düzenlenen G20 Zirvesi'nde Ukrayna krizi nedeniyle bazı liderlerin eleştirilerine maruz kalan Vladimir Putin'in ülkeden planlanandan erken ayrılabileceği iddia edildi.


Bloomberg News'ün haberine göre konuya yakın iki kaynak, Putin'in yarın düzenlenecek resmi öğle yemeğine katılmayarak basın toplantısını da erkene çekeceğini aktardı.

Putin'in sözcüsü Dmitry Peskov ise iddiaları yalanlamayarak, Rus liderin Pazartesi günü Moskova'da görüşmeleri olduğunu ve uçuşun çok uzun sürmesi nedeniyle erken ayrılmalarının olası olduğunu ifade etti.

Son dönemde yeniden alevlenen Ukrayna krizi ekonomik büyüme gibi konulara odaklanması beklenen G20 Zirvesi'ni de gölgede bıraktı. Avrupalı liderler Rusya'yı Ukrayna'daki ayrılıkçılara mühimmat sağlamayı bırakmaya çağırırken, daha kapsamlı yaptırım tehdidinde bulundu. Kanada Başbakanı Stephen Harper ise Vladimir Putin'in elini sıkacağı sırada ''Elinizi sıkıyorum ama size söyleyecek tek bir şeyim var. Ukrayna'dan çıkmanız gerekiyor'' dedi.
 
Editör: TE Bilişim