Van ilinde  bir yayınevinin 6. sınıflar için hazırladığı deneme sınavı kitapçığında ‘yanlış şık’ olarak Gezi Parkı protestoları esnasında bir sokak köşesinde caniler tarafından vahşice katledilen Ali İsmail’in fotoğrafına yer verildi !

İstanbul merkezli Sözün Özü Yayınevi, 6. sınıflar için hazırladığı deneme kitapçığında büyük bir skandala imza attı. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testinde sorulan bir soruda, “Aşağıdaki görsellerde namazdaki hareketlerden hangisi yanlış gösterilmiştir” sorusu yöneltilirken, şıklarda yanlış olan seçeneğe, Ali İsmail Korkmaz’ın fotoğrafı konuldu.


İstanbul merkezli Sözün Özü Yayınevi, 6. sınıflar için hazırladığı bir deneme sınavı kitapçığında büyük bir skandala imza attı. Kitapçıkta bulunan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testinde, “Namaz, başlama tekbiri, ayakta durmak, eğilmek (rükû), secde yapmak ve selam vermek gibi hareketlerden oluşur. Buna göre aşağıdaki görsellerde namazdaki hareketlerden hangisi yanlış gösterilmiştir” sorusuna yer verildi. Sorunun üç şıkkında çeşitli namaz pozisyonlarında çocuklar resmedildi. Ancak şıklardan birine Gezi eylemleri sırasında polisler ve bir grup vatandaş tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın fotoğrafına yer verildi.

Dizgi değiştirmiş

Skandalın ortaya çıkmasının ardından dün yayınevinden bir özür açıklaması geldi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Tüm denemelerimizde soruların orijinal hali A kitapçığındaki gibi olup, B kitapçıkları A kitapçığı esas alınarak düzenlenmektedir. 4 denememiz de bu şekilde hazırlanmıştır. Ancak B kitapçığı hazırlanırken, bahse konu olan sorunun üzerinde dizgi elemanı tarafından değişiklik yapılmıştır. Bu hata tespit edildikten sonra ilgili elemanın işine son verilmiştir. Yapılan hata yayınevimizde de üzüntüye neden olmuştur. Bundan dolayı Ali İsmail Korkmaz’ın ailesinden ve kamuoyundan özür dileriz.”
Editör: TE Bilişim