İSTANBUL (AA) - ​​​​​​​Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, sosyal medya hesabından yayımladığı videolu mesajında, ülkece yaşanan büyük acının hala tazeliğini koruduğunu belirtti.

"Tarihe geçen o acı, o karanlık günde 50 bini aşkın canımızı yitirdik. Yüreklerimizde oluşan yara ilk günkü gibi sızlıyor." ifadelerini kullanan Kurum, afet bölgesinde devletin tüm imkanlarının vatandaşlar için seferber edildiğini aktardı.

Adalet Bakanı Tunç: Yargı reformu strateji belgemizin ilk yasal düzenlemesi ceza adaleti ile ilgili olacak
Adalet Bakanı Tunç: Yargı reformu strateji belgemizin ilk yasal düzenlemesi ceza adaleti ile ilgili olacak
İçeriği Görüntüle

Kurum, deprem riski en yüksek şehirlerden olan İstanbul'da yerinde ve gönüllü hızlı dönüşüme başlayacaklarını aktararak, "39 ilçemizdeki en riskli alanlardan başlayarak İstanbul'umuzda tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışacağız. Ben, bu vesileyle Kahramanmaraş merkezli depremler başta olmak üzere tüm afetlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetlerden korusun." diye konuştu.


Muhabir: Mücahit Türetken

Kaynak: Anadolu Haber Ajansı