ANKARA (AA) - İsrail ordusu, 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırı altında tuttuğu Gazze'de Filistinlileri zorla yerinden etmeye devam ediyor.

Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Gazze kentine bağlı Tel Hava ve Sabra mahallelerindeki bazı bölgelerin boşaltılmasını istedi.

Adraee, söz konusu bölgeden İsrail'e roket atıldığı gerekçesiyle bu kararın alındığını savundu.

Akşam saatlerinde yapılan bu açıklamanın ardından yüzlerce Filistinli, İsrail'in saldırı tehdidi nedeniyle sığındıkları yerlerden ayrılmak zorunda kaldı.

Filistinli gazeteci Hüssam Şabat sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail'in boşaltmasını istediği bölgede daha önce zorla yerinden edilmiş binlerce Filistinlinin olduğunu belirtti.

Yönetmen Ali Özgentürk hayatını kaybetti
Yönetmen Ali Özgentürk hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

Şabat, İsrail'in saldırı tehdidi nedeniyle yüzlerce Filistinlinin gecenin karanlığında yollara düştüğünü kaydetti.


Muhabir: Mustafa Deveci

Kaynak: Anadolu Haber Ajansı