Geçtiğimiz günlerde, bürokrasi mekanizmasında üst düzey önemli görevlerde bulunan Karamanlılar, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan öncülüğünde Ankara’da bir araya geldi.
Karaman’a dair birçok konunun masaya yatırıldığı toplantı, Hak-İş Emek Konuk Evi’nde yapıldı. Karaman’ın sosyal ve kültürel gelişimi, ekonomik anlamda büyümesi, kamu yatırımları gibi önemli konular hakkında bilgi alışverişlerinin yapıldığı toplantıya; Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Belediye Özel Kalem Müdürü Duran Kabaağaç, Ulaştırma Bakanı Baş Danışmanı Hidayet Yıldız, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Yıldız, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, Danıştay Üyesi Mustafa Kökçam, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı, Bütçe Mali Kontrol Genel Müdürü İlhan Hatipoğlu, Bakanlar Kurulu Sekreteri Osman Sağlam, Kamu Gözetimi Kurumu Başkanı Seyit Ahmet Baş, Sayıştay Üyesi Mehmet Ali Özyer, Sayıştay Üyesi Fikret Çöker, Petrol İşleri Genel Müdürü Selami İncedalcı, Karyad Başkanı Veli Bozkır, Orta Öğretim Genel Müdürü Hacı Ali Okur, Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Akıncıoğlu, Adalet Akademisi Başkan Yardımcısı Rıfat İnanç, Karaman Müsiad Başkanı Turgay Baş katıldı.
Toplantıların düzenli bir şekilde devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, “Karaman’ımız, ülkemiz yönetiminde siyaset mekanizması içerisinde önemli şahsiyetlerin yetiştiği bir kenttir. Sadece siyasette değil, bürokraside de çok önemli noktalarda çok değerli hemşehrilerimiz var. Bu toplantılarda şehrimizi çok daha iyi yerlere nasıl getiririz? Karaman’ı nasıl geliştiririz? Hangi konularda daha fazla yatırımı nasıl alırız, sorularını konuşuyoruz ve tartışıyoruz. Bu toplantılarımıza düzenli bir şekilde devam edeceğiz. Bu toplantılarımızın bir ayağını da yakın bir zamanda Karaman’da gerçekleştireceğiz. Karaman’ın her alanda büyümesi ve gelişmesi için çalışıyoruz" dedi.
Toplantının sonunda Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’a çalışmalarından ve gayretlerinden dolayı bir hediye takdim etti.
Kaynak: iha