Aydın’ın Köşk ilçesinde bu yıl 3.sü düzenlenen deve güreşinde Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden gelen 90 deve güreşti. Köşk Devecilik Kültürü ve Deve Güreşi Derneği tarafından düzenlenen güreşe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Köşk’te düzenlenen deve güreşinde zaman zaman güreşmekte inat eden develeri güreştirmek için sahipleri de mücadele etti, urgancılar ise çoğu zaman develeri ayırmakta zorlandı.

Amaçlarının deve güreşi kültürünü yaşamak olduğunu belirten Köşk Devecilik Kültürü ve Deve Güreşi Derneği Başkanı Emin Aktav, güreşe destek olunmaz ise zarar edeceklerini söyledi. Devecilerin, sponsorların ve işadamlarının desteğiyle bu geleneği devam ettirmek için çalıştıklarını belirten Aktav, “Deve güreşleri bir şeyler için yapılıyor. Biz sadece kültürü devam ettirmek için yapıyoruz. Parasına bakarsanız zarardayız. Ama bu kültürü sevenlerin desteğiyle yapabiliyoruz. Buradan gelir elde edemeyeceğiz. Çünkü zarardayız, biz bu kültürün gelecek nesillere aktarılması, unutulmaması için bu güreşleri düzenliyoruz.” dedi.
Kaynak: cha