Önümüzdeki yıl vizyona girecek olan ‘Independence Day: Resurgence’ (Kurtuluş Günü: Diriliş) filminin ilk fragmanı yayınlandı. Uzaylı istilasının konu alan filmin ilki 1996’da seyirciyle buluşmuş, dünya çapında büyük gişe hasılatı elde etmişti.

Alman yönetmen Roland Emmerich, tam 20 yıl aranın ardından iddialı bir devam filmi ile sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Emmerich yönetmenliğindeki 75 milyon dolar bütçeli ilk film, dünya çapında 817,4 milyon dolar gişe kazancı getirmişti. 1996’daki film, gezegeni ele geçirmeye çalışan uzaylılara karşı insanlığın direniş hikayesini anlatıyordu. Özellikle Amerikan başkanının bu savaşta bizzat pilot olarak görev yapması da ses getiren detaylardan biriydi. Yıllardır süren devam filmi projesi ise adeta yılan hikayesine dönmüştü.

20 yıl aradan sonra, ‘Independence Day: Resurgence’ nihayet 24 Haziran 2016’da vizyonda olacak. Yönetmenlik koltuğunda yine Roland Emmerich’in oturduğu filmin oyuncu kadrosunu Liam Hemsworth, Jeff Goldblum, Bill Pullman, Judd Hirsch, Vivica A. Fox, Brent Spiner, Charlotte Gainsbourg, Jessie Usher, Maika Monroe ve Sela Ward oluşturuyor.
Kaynak: cha