Uluslararası Zeugma Film Festivali, son bir yılın en nitelikli yerli ve yabancı filmlerini Gaziantep’te sanatseverlerle buluşturacak. 22-27 Aralık tarihleri arasında yapılacak festivalde, sinemaseverlere yüze yakın filmin yanı sıra usta sinemacıların katılacağı söyleşilerle dolu bir hafta sunulacak.

Festivalin açılışı 22 Aralık günü Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'ndeki ödül töreniyle gerçekleştirilecek. Her yıl Türk sinemasına katkılarından dolayı verilen ‘Yaşamboyu Onur Ödülü' bu yıl da, Şerif Sezer, Eşref Kolçak, Çetin Tunca ve Hüseyin Kuzu’ya takdim edilecek. Programda bir arada yaşam ve barış için şarkı söyleyen Haneen Suriyeli Kadınlar Korosu da bir müzik dinletisi sunacak. 23 Aralık'ta da 'Geniş Aile' filminin gösterimi sonrasında film oyuncuları Bülent Çolak ve Ahmet Sarsılmaz’ın katılacağı bir söyleşi gerçekleştirilecek. Festival boyunca, gösterilen filmlerden sonra filmlerin yönetmen ve oyuncuların katılımıyla seyircilerle söyleşiler yapılacak.

Festivalin 'Belgesel Filmler' bölümü ulusal ve uluslararası belgesellerle de zenginleştirilmiş farklı temalarda 16 belgeseli kapsayacak. Bu bölümdeki pek çok belgeselin Türkiye’deki ilk gösterimleri, yönetmenlerinin katılımıyla yapılacak. 'Kısa Filmler' bölümünde de Gaziantep Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü öğrencileri tarafından çekilen 'Birşeyler Birşeyler Olur Okulu' seçkisi, Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi'nin 'Hisar Kısa Film Seçkisi ve Vicdan Filmleri', Akdeniz Üniversitesi Antalya Film Ekibi kısa film seçkisi olmak üzere 50’yi aşkın kısa filmin seyirciyle buluşması sağlanacak.
Kaynak: cha