Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, son günlerde Mersin gündeminde yer alan ‘tank’ tartışmasıyla ilgili, "Bizim amacımız, genç nesillere tarih şuurunu, Türk milletinin kültürünü, milli ve manevi değerlerini en iyi şekilde aktarmaktır. Bu olayla birlikte Türk milletinde var olan milliyetçilik ruhunu ön plana çıkarttık" dedi.
Silifke’deki Kıbrıs Şehitliği’nde bulunan ve bakımsızlığa terk edilmiş tank, kayzer ve askeri malzemelerin, Toroslar Belediyesi’nce inşa ettikleri Rauf Raif Denktaş Parkı ve Açık Hava Müzesi’ne getirilmesi ile başlayan tartışmanın Silifke halkını derinden üzdüğünü gördüklerini belirten Belediye Başkanı Hamit Tuna, tankı Silifke ilçesine geri iade edeceklerini söyledi. Silifkelilerin, vatanını, milletini, bayrağını ve değerlerini seven insanlar olduğunu belirten Tuna, halkın bu konuya olan duyarlılığının kendilerini de mutlu ettiğini kaydetti. Tuna, "Yıllardır bakımsız vaziyette bulunan askeri malzemelerin ilçemizde yapılan Rauf Raif Denktaş parkı ve açık hava müzesine getirilmesinin ardından birçok Silifkeli hemşerimiz bizzat beni arayarak, askeri malzemelerin geri gönderilmesi yönündeki taleplerini ilettiler. O dönemi yaşayan ninelerimiz, dedelerimiz, Kıbrıs Barış Harekatında şehit ve gazi olan atalarımızın yakınları bu değerlerin Silifke’den getirilmesinden dolayı üzüntülerini ifade ettiler. Biz de bunun üzerine getirdiğimiz bu askeri malzemelerin yeniden Silifke’ye gönderilerek ait olduğu yerde sergilenmesi gerektiğini düşündük” dedi.
Tuna, getirilen askeri malzemelerin yeniden Silifke’ye gönderileceğini ancak gerek Silifke’de bulunan Kıbrıs Şehitliği’nin gerekse de içerisinde barındırılacak bu askeri malzemelerin bakımı konusunda da takipçi olacaklarını vurguladı. Tuna, "Silifke halkından emanet aldığımız malzemeleri geri gönderiyoruz. Silifke halkının da bu malzemelere sahip çıkarak gerek bürokratları gerekse de siyasileri bu alanın bakımı konusunda takip edeceklerine inanıyorum. Bu olayla biz asıl amacımıza ulaştık. Bizim amacımız, genç nesillere tarih şuurunu, Türk Milleti’nin kültürünü, milli ve manevi değerlerini en iyi şekilde aktarmaktır. Bu olayla birlikte Türk Milleti’nde var olan milliyetçilik ruhunu ön plana çıkarttık. Özellikle Silifke’deki bürokrat ve siyasiler olmak üzere tüm kamuoyunun dikkatini Silifke’de bulunan Kıbrıs Şehitliği’ne çektik. Resmi yazışmalarla temin ettiğimiz Silifke’den getirilen askeri malzemeleri yeniden Silifke halkına emanet ediyoruz” dedi.
Kaynak: iha