Dr. Ömer Coşkun, bir tatlı kaşığı papatyanın kaynar suyla haşlanarak, süzüldükten sonra içilebileceğini söyledi. Mayıs papatyasının günlük 2-3 bardak içilebileceğini ifade eden Coşkun, “Etkisini yitirmemesi için kaynatılmadan hazırlanır. Papatyanın faydası bitkinin toplanması ve kurutulma şartlarına göre değişir. Yanlış uygulamalar bitkilerin etkinliklerinin azalmasına yol açar. Papatya çiçeği toplanmasından bir yıl geçmişse asla kullanılmamalıdır" diye konuştu.
Mevsimsel Alerjiye Tek Çözüm!
Bahar aylarının gelmesiyle birlikte polenlerde ortaya çıktı.Bu durum ise en çok çocukları ve polenlere alerjisi olan bireyleri etkiliyor.Peki bu alerjiye dur demek için ne yapılmalı?.Bahar alerjisi veya başka aylarda ortaya çıkan alerjileriniz varsa bu habere dikkat etmenizde fayda var.
Dr. Ömer Coşkun, “Mayıs papatyası alerjik reaksiyonlarda etkili bir bitkidir. Papatyanın iltihap giderici özelliğinin yanında, alerji oluşumunu önleyici, mikropların gelişimini engelleyici özelliği vardır. Bu bitki ayrıca cildin temizlenmesi sivilce oluşumu, yüzde şişkinlik gibi durumlarda yararlı olabilmektedir" dedi.
Dr. Ömer Coşkun, bir tatlı kaşığı papatyanın kaynar suyla haşlanarak, süzüldükten sonra içilebileceğini söyledi. Mayıs papatyasının günlük 2-3 bardak içilebileceğini ifade eden Coşkun, “Etkisini yitirmemesi için kaynatılmadan hazırlanır. Papatyanın faydası bitkinin toplanması ve kurutulma şartlarına göre değişir. Yanlış uygulamalar bitkilerin etkinliklerinin azalmasına yol açar. Papatya çiçeği toplanmasından bir yıl geçmişse asla kullanılmamalıdır" diye konuştu.
Dr. Ömer Coşkun, bir tatlı kaşığı papatyanın kaynar suyla haşlanarak, süzüldükten sonra içilebileceğini söyledi. Mayıs papatyasının günlük 2-3 bardak içilebileceğini ifade eden Coşkun, “Etkisini yitirmemesi için kaynatılmadan hazırlanır. Papatyanın faydası bitkinin toplanması ve kurutulma şartlarına göre değişir. Yanlış uygulamalar bitkilerin etkinliklerinin azalmasına yol açar. Papatya çiçeği toplanmasından bir yıl geçmişse asla kullanılmamalıdır" diye konuştu.
Yorumlar