CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, 17-25 Aralık operasyonlarının Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihinde kara bir leke olarak yerini alacağını söyledi. Basmacı, yaptığı açıklamada, “Kanun önünde kendisini aklatanlar, toplum vicdanında asla temizlenemeyecekler.” dedi.

17 Aralık 2013’te düzenlenen rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarının, toplumun devlete olan güveninde çok ciddi yaralanmalar meydana getirdiğini söyleyen Basmacı, devletin öncelikleri arasında yolsuzluk ve rüşvetle mücadele olması gerektiğini, toplumun devlete güvenini arttırmak için kanuni düzenlemeye ihtiyaç duyulduğunu belirtti. CHP Milletvekili Basmacı, şöyle devam etti: "26 kişi tutuklandı, serbest kaldı. 'Paralel yapı' tartışmaları başladı. Gülen cemaati tarafından komplo kurulduğu öne sürüldü. 'Sıfırlama’, dilimize girdi. Operasyonun ardından bir bakan, açıklamasında, 'Bakara-Makara' ile milleti alaya aldı. 17 Aralık’tan sonra yaklaşık 6 bin emniyet mensubunun yeri değiştirildi. Savcılar sürüldü. Zekeriya Öz efsanesi bitti. 17 Aralık’a takipsizlik verildi. Geriye ayakkabı kutusu kaldı. Kasımda yayın yasağı getirildi."

AK Parti'nin, dört yıllık iktidarında 17-25 Aralık olayını unutturacağını zannedilmemesi gerektiğini söyleyen Melike Basmacı, "Zannedilmesin ki çözüm süreci denen ihanet süreci tekrar buzdolabından çıkarılacak. CHP’nin, milletinden aldığı güç ve azimle tüm bunların hesabını yine millet adına soracağından kimsenin şüphesi olmasın.” dedi. Meclis'e verdikleri, 17-25 Aralık arasının "Yolsuzlukla Mücadele Haftası" olması önerisi kanunen kabul edilmese bile CHP’nin, bu haftayı millete asla unutturmayacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: cha