CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, "Sarayın gladyosu, sarayın kontrgerillası görev başına geldi ve Türkiye'de terörü hortlattırdı. Suruç'tan başlayan, uykuda uyuyan 2 polisin öldürülmesi, arkasından 2 tonluk patlayıcıların karakollara gönderilmesiyle beraber Türkiye'de terör hortlatıldı" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda milletvekillerine seslenen Musa Çam, "Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 52 oy alarak köşke çıkmasına karşın Anayasa'da yemin edip tarafsız kalacağına dair namusu ve şerefi üzerine yemin etmiş olmasına rağmen tarafsız kalmadı. Sarayın gladyosu, sarayın kontrgerillası görev başına geldi ve Türkiye'de terörü hortlattırdı. Suruç'tan başlayan, uykuda uyuyan 2 polisin öldürülmesi, arkasından 2 tonluk patlayıcıların karakollara gönderilmesiyle beraber Türkiye'de terör hortlatıldı. Bu, saray gladyosu tarafından, kontrgerillası tarafından ve sarayın Özel Harp Dairesi tarafından yapılmış olan işlemlerdir arkadaşlar. Ne oldu, ne oldu? 1 Kasım'dan sonra kanın üzerine… Suruç'un, gar meydanında ölen insanlarımızın, Diyarbakır'da ölen insanlarımızın, askerlerimizin, polislerimizin, şehitlerimizin kanı üzerinden 1 Kasım'a gidildi. Peki, neden Recep Tayyip Erdoğan bir koalisyon hükûmetinin kurulmasına geçit vermedi? Çünkü 13 yılda yedikleri, içtiklerinin hesabı sorulacak; çiğ yedi, karnı ağrıyor. Hükümet kurulacak, burada dosyalar tek tek açıklanacak ve Recep Tayyip Erdoğan'ın ve bakanlarının 13 yılda yedikleri, içtiklerinin hesapları tek tek burada sorulacaktı arkadaşlar" diye konuştu.

"Ayakkabı kutularında, çikolata kutularının içerisinde, yatak odalarında para sayma makinalarının bulunduğunu; baba ile oğlu arasındaki telefon görüşmelerinde 'Baba, götürdüm, götürdüm ama hâlâ evde 25 milyon euro var.' diyen bir oğul var, Bilal oğlan var karşıda arkadaşlar" diyen Çam, çeşitli dövizleri genel kurula gösterdi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un "Harun olmaya geldiler, Karun oldular. Biz AKP gibi Firavunlaşmayacağız. Bu sahtekâr AKP iktidarı milletimizi sömürdü. Dayanın, HAS Parti geliyor" sözlerini hatırlatan Çam, 'ayvanın büyüğü heybede geliyor' diyerek Süleyman Soylu'nun sözlerini aktardı: "AKP Hükûmeti yolsuzluk çukurunun içinde. Bu Hükûmete zıkkımın kökünü göstereceğiz. Recep Tayyip Erdoğan padişah olmak istiyor. At üstünde duramayan ülkeyi de yönetemez."

"Hiç bağırmayın. Biz söylesek kızarsınız ama söyleyenleri bakan yaptınız" diyen Çam, şöyle devam etti: "Şimdi, ya o bakanlar sahtekâr, yalancı veyahut da bu yapılanların hepsi doğru arkadaşlar. Onun için, hiç bağırmaya gerek yok, kendinizi yırtmanıza gerek yok arkadaşlar. İşte, tablo burada arkadaşlar. Her şey ortada, mal ortada arkadaşlar. İşte, bunun için Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'yi kan gölüne çevirdi ve 1 Kasım seçimlerine Türkiye'yi böyle götürdü arkadaşlar. Söylenmesi gerekenler her şey burada, mal ortada, sizin de durumunuz ortada arkadaşlar. Elinizi vicdanınıza koyun arkadaşlar. İşte, Türkiye'nin tablosu bu arkadaşlar. Şunu söyleyeyim: Dünyanın neresine giderse gitsin Recep Tayyip Erdoğan bunun hesabını verecek, yargılanacak arkadaşlar, hesabını verecek."

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise "Koalisyon kurulamadı ama CHP ile AK Parti arasında yapılan görüşmelerde nezaketli bir siyasi üslubun sürdürülmesi konusunda bir anlaşmaya varıldığını düşünüyordum medeni bir anlaşma. Esasen birçok CHP'li arkadaşlar da buna uyuyorlar. Sayın Musa Çam herhâlde bu görüşmelerden, bu konuşmalardan koalisyon kurulamasa bile neticede siyasetin o medeni diline ilişkin anlaşmadan haberi yok gibi görünüyor. Haberinin olmasını temenni ederim." karşılığını verdi.
Kaynak: cha