CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, 17-25 Aralık tarihlerinin Milli Eğitim müfredatında, ‘Yolsuzlukla Mücadele Haftası’ olarak okutulması için, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM'ye önerge verdi.

Milletvekili Tacettin Bayır, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2010-2011 Eğitim Öğretim Yılının ilk haftasında okulöncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında ders içi ve ders dışında, değerler eğitimine yönelik faaliyetlerin gerçekleştirilmesi ile ilgili bir genelge yolladığını hatırlatarak, “Bu genelgede değerler eğitimin kapsamı ‘Toplumsal hayatı oluşturan, insanları birbirine bağlayan, gelişmeyi, mutluluğu ve huzuru sağlayan, risk ve tehditlerden koruyan ahlaki, insani, sosyal, manevi değerlerimizin tüm bireylere kazandırılmasında en önemli etken eğitimdir. Bu kazanımlarımızın öğrencilerimize aktarılması da değerler eğitimini oluşturmaktadır.’ şekilde ifade edilmiştir.” dedi.

Bu proje çerçevesinde "Okulöncesi, İlköğretim ve Ortaöğretim" seviyesinde Değerler Eğitimi Kılavuz Kitapları hazırlandığını söyleyen CHP’li Bayır, “Değerler Eğitimi Sorumlusu olarak görevlendirilen öğretmenlere eğitim seminerleri verilmektedir. Öğrenci, öğretmen ve ailelere yönelik, video ve sunulardan oluşan görsel materyaller hazırlanarak okullara gönderilmektedir. Daha önce Eğitim-İş sendikasının da dile getirdiği gibi 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının üzerinden 2 yıl geçmiştir. Bu olay, ülkemiz adına bir kara leke olarak geçmiştir. Yargı tarafından olmasa bile toplum tarafından yolsuzluk yapanlar bu utanca mahkum edilmişlerdir.” izahında bulundu.

Bayır, yolsuzlukların unutulmaması ve tarihteki yerini alması için Başbakan Davutoğlu’a şu soruları yöneltti:

“17-25 Aralık tarihlerini ‘Yolsuzlukla Mücadele Haftası’ olarak ilan edilmesi için bir yasal düzenleme yapmayı düşünür müsünüz?

Milli Eğitim Müfredatındaki ‘Değerler Dersi’ kapsamına ‘Yolsuzlukla Mücadele Haftası’nın dâhil edilmesi ve öğrencilere anlatılması konusunda Milli Eğitim Bakanınıza bir talimat vermeyi düşünür müsünüz?"
Kaynak: cha