Demokrat Sol Parti (DSP) Olağanüstü Kurultayı’nda genel başkan seçilen Önder Aksakal görevi devraldı.

Masum Türker, Olağanüstü Kurultay’da genel başkan seçilen Önder Aksal’a görevini devretti. Türker, görev devri sırasında konuşma yaptı. Türker, Önder Aksal’ın başarılı olacağına inandığını aktardı. Ancak başarının sadece genel başkandan beklenmemesi gerektiğini vurgulayan Türker, herkesin genel başkana destek vermesi gerektiğini kaydetti. Türker, “Türk toplumuna 12 Eylül darbesinden bu yana her şeyi genel merkez yapar, ideolojisi genel merkez yapar, yerine normal siyasetin tabandan tavana doğru kurulduğu gibi onun yanında olmamızla mümkün olacaktır.” ifadelerinde bulundu.

Türker, yeni genel başkana destek vereceğini aktararak, çalışanların ona aktif olarak yardımcı olacağını söyledi. Türker, “Bunu sadece ben değil, bütün arkadaşlarım, burada olan, olmayan demokratiklerin uyması halinde Türkiye’nin şu an içinde bulunduğu ortamda çok sağlıklı yol alacağız.” diye konuştu.

Türker, yeni DSP Genel Başkanı Önder Aksal için çok zor bir görevi devraldığını dile getirdi. Türker, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Zor bir zamanda görevi devralıyorsunuz şu an hala düşük yoğunlukta 3. dünya savaşının yaşandığı ülkemizde aykırı seslerin ortaya çıkmadığı artık şehir işlerin faaliyette bulunduğu Orta Doğu’nun yeniden şekillendiği dönemde 78 milyonluk Türkiye’nin 78 milyonu koruyacak vatan ve milletin bütünlüğünü koruyacak görevi üstleniyorsunuz.”

AKSAKAL: BÜLENT ECEVİT’İN EMANETİNİ TAŞIMAK ÜZERE BAŞKAN OLDUM

Demokratik Sol Parti (DSP) genel başkanlık görevini devralan Önder Aksakal, Türkiye’de parlamenter, demokratik bir sisteminin hüküm sürdüğünü vurguladı. Aksakal, sistemden rahatsız olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Ancak isteriz ki halkın kendi iradesiyle oluşturulmuş siyasi hareketler parlamentoda güç sahibi olsun ve yönetsinler. Tek merkezden yönetilen bir merkezden yönetiliyor olmamız bizim için büyük züldür. Bu zulmü mutlaka yıkacağız. Öncelikli çalışmamız toplumun sosyo-ekonomik yapısının hangi noktada olduğunu anlatmak bu evin hepimizin olduğunu anlatmak.

Hangi inanç kimliğinde olursa olsun Türkiye’nin kuruluşunda kan dökerek bu sınırları çizmiş bu halkın Türkiye’nin insanca yaşam koşullarını oluşturma, onlarla paylaşıp Parlamento'da iktidara yürüme hevesinde, kararlılığında olan bir partinin Bülent Ecevit’in emanetini taşımak üzere genel başkan oldum, burada bulunduğunuz için çok teşekkür ediyorum.”
Kaynak: cha