CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Türkiye’de her gün şehit haberlerinin gelmeye devam ettiğini belirterek, bir anne olarak bu haberlerin yüreğini yaktığını söyledi. Köksal, 29 Temmuz 2015’de Meclis'te Terör Araştırma Komisyonu kurulması için verdikleri önergenin AK Partinin oylarıyla reddedildiğini belirterek, “Şehit cenazelerine katılıyorum. Yeni evlenmiş, bir aylık evlenmiş, yada eşi hamile. Söylenecek bir şey yok, verilecek teselli yok. Bunlar bizim çocuklarımız, bunlar her gün şehit oluyorlar, yazık günah değil mi bunlara. 29 Temmuzda Meclis'te bir ‘Araştırma Komisyonu’ kurulsun dedik. Biz 131 milletvekili olarak imza verdik. AKP ‘hayır kurmayın’ dedi. Ama bugün o komisyon kurulmuş olsaydı belki bu çocuklar şehit olmayacaktı.” dedi.

“ÖNCE ÜLKEDE TERÖR, İŞSİZLİK, YOKSULLUK, AÇLIK VE YOLSUZLUK ÇÖZÜLMESİ GEREK”

Bir şeyleri görüp mücadele edip sonunda çaresiz kalmanı insanı üzdüğünü ifade eden Köksal, şehit cenazesi haberlerinin kendisini çok etkilediğini kaydetti. Köksal, “Bende bir anneyim. Bir erkek evladım var. Yarın vatani görevini yapacak. Benim genel başkanımın oğlu bedelli askerliği reddetti, gitti ‘askerliğimi yapacağım’ dedi. Benim oğlum da gidip askerliğini yapacak. Bedelli askerlik yapmayacak. Biz vatan borcunu yerine getiririz, öderiz, biz bu yola canımızı koyduk, ama bu çocukların bu şekilde şehit olması birileri istediği için, bu ülkede iç çatışma istendiği için, kaos ortamı istendiği için bu çocukların şehit verilmesi içimi yakıyor. Ve bir şey yapamamak içimi yakıyor.” diye konuştu.

Köksal, önce ülkede terör sorunun, sonrasında işsizlik, yoksulluk, açlık ve yolsuzluğun çözülmesi gerektiğini kaydetti. Köksal, artık daha fazla anaların ağlamasını istemediklerini, bu ülkede daha fazla gözyaşı istemediklerini, teröre daha fazla vatan evladını şehit vermek istemediklerini anlattı.

“BİZİM ÇOCUKLARIMIZ YURT DIŞINA KAÇMIYOR”

Köksal, şunları söyledi: “Biz dolandırıcılık yapmayan, hırsızlık yapmayan, yolsuzluk yapmayan vekiller istiyoruz. Bunların olmadığı bir iktidar hedefliyoruz. CHP’li hangi arkadaşımızın yolsuzluğu var açıklasınlar. Biz ‘Dokunulmazlık kaldırılsın’ diye imza veren tek partiyiz. Çünkü bizim zırhlara, dokunulmazlığa ihtiyacımız yok. Alnımız ak, başımız dik bizim. Biz emeğimizle yaşıyoruz. Biz hırsızlığa, yolsuzluğa dur diyoruz. Bizim genel başkanımız kendisi ve ailesi için yargılanmama güvencesi istemiyor. Bizim buna ihtiyacımız yok. Birileri bugün çıkıp ‘aman diyor’, ‘aman aileme dokunma’ diyor. ‘Yargılanmasın’ diyor. Bizim milletvekillerimizin, yada genel başkanımızın çoluğu çocuğu yurt dışına kaçmıyor. Biz bu ülkedeki sorunları çözme sevdasıyla yola çıktık.”
Kaynak: cha