Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Balyoz ve Ergenekon davaları başta olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli hakkında açılan davalar kapsamında 366 personelin emekliye sevk edildiğini söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 21. birleşimi yoklama yapılmaksızın müşahede ile açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın yönetiyor. Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülmeye başlandı.

Milletvekillerinin sorularını cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, pek çok ilde terör saldırıları sebebiyle okulların zarar gördüğünü söyledi. Bu okulların tadilattan geçirileceğini; kullanılamayacak olan okulların yerine ise yenilerinin yapılacağını dile getiren Avcı, bu konuda hazırlıklarının olduğunu ifade etti.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise Balyoz ve Ergenekon davaları başta olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli hakkında açılan davalar kapsamında 366 personelin emekliye sevk edildiğini söyledi. 205 personelin ise görevine devam ettiğini dile getiren Yılmaz, davalar kapsamında mağdur olan emekli ve muvazzaf askerlere yönelik bir taslak çalışmanın Milli Savunma Bakanlığı'na intikal ettiğini belirtti. Şu anda diğer bakanlıklardan konuya ilişkin görüş aldıklarını anlatan Yılmaz, bir mutabakata varıldığında taslağın Meclis'e gönderileceğini ve mağduriyetlerin giderileceğini vurguladı.

Farklı görüş, düşünüş ve inanıştaki insanların Türkiye'nin bir zenginliği olduğunu düşündüğünü dile getiren Yılmaz, Türkiye'nin bütün renklerinin bir zenginlik olduğunun, ötekileştirmenin zararlı olduğunun anaokulu ve ilkokuldan başlayarak anlatılması gerektiğini kaydetti. İnanç konusunda zorlamaların olmaması gerektiğini anlatan Yılmaz, inanç işinin zorla olmayacağını, gönülle olacağına dikkat çekti.

2014 yılında Musul'un DAİŞ tarafından ele geçirilmesinin ardından Başika bölgesinde Türk askerlerinin eğitim vermeye başladığını anlatan Yılmaz, 15'e yakın ülkenin orada eğitim verdiğini belirterek Irak'a bu kadar uzak ülkeler varsa Türkiye'nin de burada bulunma hakkı olduğunu ifade etti.
Kaynak: cha