Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi, Başika kampında DEAŞ unsurlarınca düzenlenen saldırı sonucu Türk Silahlı Kuvvetleri personelinden 4 kişinin yaralandığını açıkladı. Ülkemizden kalkan helikopterlerle süratle bölgeye ulaşılarak 4 yaralı askerimizin ülkemize intikali gerçekleştirildiğini belirten Tüfekçi, “Çok şükür ki, hiçbir personelimizin hayati tehlikesi yoktur.” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu 26. Dönem 15. Birleşimi Başkanvekili Akif Hamzaçebi başkanlığında toplandı. Genel Kurul’da katip üyelikleri Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ve Sakarya Milletvekili Zihni Açba yaptı.

Genel Kurulda 2016 yılı Merkezi Yönetim Geçici Bütçe Tasarısı ve Plan ve Bütçe Komisyonu raporlarının görüşülmesine başlandı. Tasarının tümü üzerindeki söz taleplerine geçildi. Bütçe üzerine şahıslar adına ilk konuşmayı CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu yaptı. Şahıslar adına AK Parti'den de İzmir Milletvekili İbrahim Mustafa Turhan söz aldı.

Hükümet adına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi, Başika kampına yapılan saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Tüfekçi, “Bugün öğleden sonra Başika kampında Musul Ulusal Muhafızları’nın çekirdeğini oluşturacak gönüllülerin eğitimi amacıyla faaliyette bulunan eğitim kampının bulunduğu bölgede DEAŞ unsurlarınca düzenlenen saldırı sonucu Türk Silahlı Kuvvetleri personelinden 4 kişi yaralandı. Ülkemizden kalkan helikopterlerle süratle bölgeye ulaşılarak 4 yaralı askerimizin ülkemize intikali gerçekleştirilmiştir. Çok şükür ki, hiçbir personelimizin hayati tehlikesi yoktur. Bu olayda gösteriyor ki, bizim DEAŞ’la yaptığımız mücadelenin ne kadar haklı olduğunu göstermektedir.” ifadalerini kullandı.
Kaynak: cha