Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Ercan, kalp hastalığı bulunanların, sağlıklı kişilere göre daha ağır seyreden gripten korunmak için daha fazla özen göstermesi gerektiğini bildirdi.

İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ercan, yaptığı açıklamada, kalp rahatsızlığı bulunanlarda soğuk algınlığı ve gribin sağlıklı kişilere göre daha ağır seyrettiğini söyledi.

Kalp hastalarının soğuk algınlığı ve gripten korunmak amacıyla daha fazla çaba göstermeleri gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Ercan, "Yüksek tansiyon, kalp yetmezliği, kalp damar hastalığı, kalp kapak hastalığı, ciddi ritm bozukluğu olan, doğumsal kalp hastalığı bulunanların soğuk algınlığı ve gribe yakalanması çok ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu sırada kullanılmakta olan kalp ilaçlarının devam ettirilmesi ilaçların kesilmemesi özellikle önemlidir" diye konuştu.

'Kalp hızı ve kan basıncındaki ileri değişiklikler kalp krizi ve felce sebep olabilir'

Kalp hastalarında gribin seyri ile ilgili de bilgiler aktaran Ercan, "Geçirilen soğuk algınlığı, grip benzeri durumlarda kan basıncı, kalp hızı ve tüm kalp fonksiyonları kötü etkilenmektedir. Kalp hızı ve kan basıncındaki ileri değişiklikler kalp krizi ve felç gibi istenmeyen olayların oluşması ihtimalini artırmaktadır" dedi.

Editör: TE Bilişim