Sinsi sinsi vücuda giren ve en son da ölümle sonuçlanan domuz gribi vukuları, ülkemizde seyir halinde. Özellikle de doğu illeri etkisi altına almış olan bu bulaşıcı hastalıktan muzdarip bir çok insan hayatını kaybetmekte. Son olarak Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde gözlem altına alınan iki hastada domuz gribi virüsüne rastlandı.Tahlilleri yapılan vatandaşlar Ankara 'ya gönderildi.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gribal enfeksiyon ve solunum sıkıntısı şikayetiyle tedavi altına alınan 50 yaşındaki V.A.'nın yapılan tetiklerinde H1N1 (domuz gribi) virüsü taşıdığı ortaya çıktı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yaklaşık 1 hafta önce gribal enfeksiyon ve solunum sıkıntısı şikayetiyle başvuran V.A., tedaviye alındı. Domuz gribi şüphesiyle izole odaya alınan hastanın tetkikleri yapılarak Ankara 'ya gönderildi.
V.A.'nın sonuçları bugün hastaneye ulaştı. Hastanın yapılan tetiklerinde H1N1 (domuz gribi) virüsü taşıdığı tespit edildi. Domuz gribi olduğu belirlenen hastanın durumu yetkikililere bildirilip, karantinaya alındı .
Editör: TE Bilişim