Sağlıklı bir kalp için püf noktalarından biri de sağlıklı yiyecekler tüketmektir. Prof. Dr. Sönmez, kalp sağlığı için balık, arpa, muz, yağsız süt ürünleri, sarımsak ve pancarın mutlaka tüketilmesi gerektiğini söylüyor.
Sağlıksız bir beslenme şekli uzun vadede kalp damarlarını tahrip etmekte, kolesterol ve kan yağları değerlerinin artmasına neden olarak, kalp hastalıklarına zemin hazırlamaktadır.

Memorial Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, kalp dostu besinleri anlattı.
Balık: Protein, vitamin (B6, B12), selenyum ve demir kaynağı. Yüksek derecede Omega 3 yağ asidi içeren somon, uskumru, ton balığı, hamsi gibi yağlı ve derin su balıklar kalp sağlığına son derece yararlı. Balık, kan pıhtılaşmasını azaltarak ritim bozukluklarını engelliyor.
Yağsız süt ve süt ürünleri: Yağsız süt ve yoğurt gibi mandıra ürünleri yüksek kaliteli protein, kalsiyum, B vitamini, mineral ve düşük miktarda yağ içeriyor.
Kuşkonmaz: Düşük kalorili bir gıdadır ve B6 vitamini, folik asit, C vitamini, keratin ve çeşitli lifler içerir. 1 kase haşlanmış kuşkonmaz vücudun günlük B vitamini ihtiyacının yüzde 66’sını karşılar.
Arpa: Karbonhidrat deposu arpa, B6 vitamini, demir, çinko içerir. Kötü kolesterolün düşmesine yardımcı olur.
Muz: Potasyum içeriği nedeniyle bir mineral deposudur. Yüksek tansiyonu ve kötü kolesterolü
düşürür.
Pancar: Zengin bir potasyum ve folik asit kaynağıdır. Çok düşük kalorilidir. Sebzeler arasında en fazla doğal şeker içerenidir.
Sarımsak: İçinde bulunan besin öğelerinden dolayı damar içinde pıhtılaşmayı engelleyerek kroner kalp hastalıklarının oluşma riskini azaltır. Her gün 1 diş sarımsak yenilebilir. 
Editör: TE Bilişim