Uykusuzluk problemi yaşayan ülkeler arasında ilk sıralarda gelmeye başladık. Uykusuzluğun bir çok sebebi olabilir fakat, uykusuzluk bünyeye ciddi anlamda zararlar verebiliyor. Uykusuzluk Problemi Ülkeye Dağıldı Yapılan araştırmalar dünya üzerinde insanların en çok fazla stres yaşadığı ve uykusuzluk çektiği ülkelerden bir tanesinin Türkiye olduğu gösteriyor. Günlük yaşam kalitesini olumsuz etkileyen uykusuzluk problemini evde hazırlanacak bitkisel karışımlarla aşmak mümkün. Bitkilerle tedavi hususunda çalışmalarıyla tanınan Dr. Mustafa Eraslan uykusuzluk çekenler için evde hazırlanacak pratik tavsiyelerde bulundu. T

Türkiye'nin bitkiler yönünden zengin olduğunu ifade eden Dr. Mustafa Eraslan “Günümüzde kullanılan kimyasal kökenli sakinleştirici, yatıştırıcı ve uyku verici ilaçların yanında tarihsel süreç içerisinde evde hazırlanan pratik, ucuz, nihayet derece etkili ve doğru kullanıldığında yan etkisi neredeyse hiç olmayan bazı bitkiler vardır. Melisa demek oluyor ki başka adıyla oğulotu ve kediotu kökü bu bitkilerden iki tanesi oluşturur” diye belirtti . Dr. Eraslan evde kolaylıkla hazırlanabilecek formülleri şu sözlerle açıkladı: “İlk formül Melisa(Oğulotu), ülkemizde Türkiye 'nun kıyı kesimlerinde ve ağırlıklı olarak Akdeniz bölgesinde yayılış gösteren Melisa bitkisi, bazı yörelerimizde Oğulotu adıyla da anılır.

Melisa yapraklarından gercekleşen demleme çay sinirsel uyku sorunları , tedirginlik, huzursuzluk, asabiyet durumlarında yatıştırıcı olarak nihayet derece faydalıdır. 2-3 gr kurutulmuş melisa yaprakları üzerine 1 fincan kaynatılmış su ilave edilir, ağzı kapatılıp 8-10 dakika demlemeye bırakılır. Kaliteli bir uyku için yatmadan 1 saat evvel içilir. Bir başka nebat de kediotu köküdür.

Yine ülkemizde bir hayli kolaylıkla bulunabilecek bitkinin hem taze hem kurutulmuş kökü kullanılabilir. Uykusuzluk, huzursuzluk hallerinde, streste ve migrende kullanılabilir. Kediotu kökü sentetik ilaçlar gibi bağımlılık oluşturmayan nihayet derece emniyetli bir yatıştırıcıdır. Bir fincan taze kaynatılmış ve ılık hale getirilmiş suya bir çay kaşığı (2-3 gram ) parçalanmış kök ilave edilir ve en az 12 saat bekletilir. Yatmadan 2-3 saat evvel bir fincan içilir.” 
Editör: TE Bilişim