İSTANBUL (AA) - Şişecam, "Değişimi Hızlandırmak İçin İş Birliği" temasıyla "Şişecam Global Tedarikçi Zirvesi" düzenledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 4 kıtada 14 ülkeye yayılan üretim faaliyetlerini sürdüren Şişecam'ın düzenlediği zirveye iş ortakları katıldı.

Uluslararası İletişim Günleri yuvarlak masa toplantısıyla sona erdi Uluslararası İletişim Günleri yuvarlak masa toplantısıyla sona erdi

Açıklamada zirvedeki görüşlerine yer verilen Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Ahmet Kırman, sektöre daha iyi bir dünya için işbirliği çağrısında bulundu.

Kırman, "İnsanlığın gelişiminde önemli bir rolü olan ve bugün 250 milyar dolarlık bir hacme ulaşan küresel cam endüstrisi, karbon nötr hale gelebilmek ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için ortak akılla ve işbirliği içinde çalışmalıdır." değerlendirmesini yaptı.

Şişecam Genel Müdürü Görkem Elverici de şirket olarak endüstriyi dönüştürme hedeflerini ve Şişecam'ın yeni projelerini aktardı.

Köklü geçmişlerinin yanında teknoloji ve sürdürülebilirlik odaklı bir dönüşüm süreci geçirdiklerini kaydeden Elverici, "Dijitalleşme ve Tek Şişecam gibi stratejik adımlarla güçlenen şirketimiz, 89 yıllık bilgi birikiminin, sektörün gelişimine katkı sağlayacağı bir iş modeli üzerinde çalışıyor. 'Plant of the Future' iş modelimizle endüstriyi dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bu inisiyatifimizin nihai hedefi, vizyon ve tasarım aşamalarından başlayarak, son teknoloji kullanımıyla maliyetlerin optimize edilmesini sağlamak ve tüm üretim süreçlerini sürekli olarak geliştirmek." ifadelerini kullandı.

Yeni iş modellerinin enerji tüketimini azaltmada ciddi bir rol üstleneceğini vurgulayan Elverici, cam sanayisinde yüksek oranda enerji tüketimi olduğuna işaret etti.

Elverici, şunları kaydetti:

"Yeni iş modelimiz Plant of the Future, son teknoloji uygulamaları ve alternatif enerji kullanımı yetenekleri sayesinde hem enerji tüketimini azaltacak hem de çevreye dost üretim modelleri geliştirecek. İş modelimize adapte ettiğimiz yenilenebilir enerji projeleri sayesinde, cam üretimi sırasında ortaya çıkan karbon emisyonlarını azaltmayı hedefliyoruz. Bunu sektörümüzün sürdürülebilirliği açısından önemli bir fırsat olarak görüyoruz."

Kaynak: aa