Bursaspor, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni stadında çıktığı ikinci maçı da 4 gol atarak kazandı. Ligde Trabzonspor’a 4 gol atan yeşil beyazlı takım, Türkiye Kupası’nda da dün oynanan maçta Tepecikspor’u yine 4 golle geçerek yeni stadında aynı skorla ikinci galibiyetini almış oldu.

Ligin ikinci yarısı ile birlikte açılışı yapılan Büyükşehir Belediye Stadı (Timsah Arena), Bursaspor’un dört dörtlük stadı yakıştırmasına neden olurkan takımda oynadığı iki maçta attığı 4'er golle bunu adeta pekiştirdi. Yeşil beyazlı takım, Süper Lig 2015 - 2016 Hasan Doğan Sezonu'nun ikinci yarısı açılışmaçında geçtiğimiz pazar günü Trabzonspor’u ağırladı. Bordo mavili ekip karşısında 2 - 0 geriye düştüğü maçta iyi bir dönüş yapan Bursaspor sahadan 4 - 2 galip ayrılmayı başardı. Yeni stadın ilk resmi maçında taraftarına 4 golle görkemli bir zafer sunan yeşil beyazlılar, oynadığı futbolla da geleceğe dair umut vermişti.

İKİNCİ MAÇTA DA 4 GOL

Bursaspor, 2 gün sonra Türkiye Kupası B Grubu'nda 5. maçında konuk ettiği Büyükçekmece Tepecikspor’u da 4 golle yendi. Trabzonspor maçında olduğu gibi 4-2’lik skorla karşılaşmayı kazanan yeşil beyazlılar, yeni statta oynadığı ikinci maçında da 4 gol atarak tarihe geçti.

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, Büyükçekmece Tepecikspor karşısında alt yapı oyuncularına görev verdi. 3’ü ilk 11’de 6’sı da yedek olmak üzere alt yapıdan 9 futbolcuyu kadroya aldı. Kaleci Okan Koçuk, orta alanda Furkan Soyalp ve forvette Kubilay Kanatsızkuş ilk 11'de maça başladı. Emirhan Aydoğan, Furkan Emre Ünver ve Yunus Öz ise ilerleyen dakikalarda maça dahil oldu.

Genç oyuncular performansları ile alkış aldı. 4 golün 2’sini Furkan, birini ise Kubilay Kanatsızkuş attı. Son golü Emre Taşdemir kaydetti. Oynadıkları oyunun yanı sıra attıkları jeneriklik gollerle de alkış olan gençler, taraftarları adeta mest etti.

HAMZAOĞLU’NDAN ÖVGÜ

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, genç oyunculara övgü yağdırdı. Başarılı teknik adam, "U21’deki profesyonel arkadaşlarımızı görmek istedik. Sonuç istediğimiz gibi oldu. Olumlu skor ve sinyaller aldık. Gençlerimizin sahadaki performansları olumluydu. Onları ve yetiştiren altyapı hocalarını kutluyorum. Bundan sonra bu kardeşlerimize yenilerini ekleyip alt yapıyı hareketlendirmek istiyoruz." dedi.

Bursaspor’un alt yapısından yetişip Türk futboluna damgasını vuran sayısız oyuncu bulunuyor. Serdar Aziz, Volkan Şen, Ozan Tufan, Sercan Yıldırım, Eren Albayrak, Muhammed Demir, Serkan Kurtuluş gibi isimler, alt yapıdan çıkıp şuanda liglerde top koşturuyor.
Kaynak: cha