Türkiye Güreş Süper Ligi'nde grekoromen stil mücadelesinde Akhisar Belediyespor, Kasımpaşa'yı 6-3 yenerek şampiyon oldu.

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Salonu'nda gerçekleştirilen müsabakanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Akhisar Belediyesi Güreş Takımı Teknik Direktörü İsmail Göze, 10 hafta süren yorucu bir maratonun ardından şampiyon oldukları için mutlu olduklarını söyledi.

İsmail Göze ayrıca Güreş Federasyonu'nun sürekli değişen talimatlarına ayak uyduramadıklarını ve bu uygulamalar yüzünden kulüplerin sıkıntı yaşadığını söyledi. Göze, Ankara ASKİ ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin serbest ligden çekilerek tekrar yapılacak olan lige katılmamalarının grekoromen stilde de aynı şekilde uygulanmasını federasyondan beklediklerini de belirterek, "Biz 10 haftadır çok uzun bir yol yorgunluğu yaşadık. Sürekli değişen talimatlardan sıkıldık ve bundan sonra yapılacak müsabakaya A takımımızla katılmıyacağız." ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin, 'Ligden çekiliyor musunuz?' sorusu üzerine Göze, "Ligden çekilme durumunu gözden geçireceğiz. Tahkime ve Spor Mahkemelerine başvuracağız. Bu kararımızın rakip oyuncu ve yöneticileriyle bir alakası yok. Her hafta yeni bir talimat oluyor. Türkiye Güreş Federasyonu'nun grekoremen stil için haftaya yapmayı planladığı yeni kurulacak Tekler Süper Ligi'ne A Takımımızla katılmama kararı alıyoruz. Şampiyon takım olarak orada mücadele etmeyeceğiz. Bir sonraki ligde bu sporcuların güreşmelerinin adil olmadığını düşünüyoruz." diye cevap verdi.
Kaynak: cha