Avrupa Serbest ve Kadınlar Güreş Şampiyonası Letonya'nın başkenti Riga'da yarın yapılacak dört sıkletteki müsabakalarla sona erecek.

Şampiyonanın dördüncü ve son gününde dört Türk güreşçi daha mindere çıkarak madalya arayacak. Serbest stilde erkekler ve kadınların mücadele edeceği yarınki maçlarda mindere çıkacak milli güreşçilerin rakipleri bugün belli oldu.

Erkekler serbest güreş müsabakalarında 70 kiloda mindere çıkacak olan Muhammed İlkhan İtalya’dan Angelo Costa ile karşılaşacak. Güreşçimiz bu turu geçerse 2. turda da Polonya'dan Magomedmurad Gadzhiev ile Rusya'dan Zaurbek Sıdakov eşleşmesinde turu geçen sporcu ile karşılaşacak.

125 kiloda mücadele eden Taha Akgül ilk turda Gürcistan'dan Geno Petriashvili ile mücadele edecek. Akgül eğer bu turu geçerse, 2. turda da Yunanistan'dan Ioannis Arzoumanidis ile Macaristan'dan Daniel Ligeti eşleşmesinde turu geçen sporcu ile mücadele edecek.

KADINLARDA SON İKİ SPORCU MİNDERE ÇIKACAK

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda bugün yapılan final maçında Rus rakibini 7 - 0 yenerek altın madalya alan Yasemin Adar'ın sevincini yaşayan kadın güreşçilerimizden 58 kiloda Derya Bayhan, Letonya'dan Viktorija Lukjaneca ile karşı karşıya gelecek. Derya Bayhan, bu turu geçerse İsveçli Elin Johanna Nilsson ile Rusya'dan Iuliia Alborova mücadelesinde galip gelenle karşılaşacak.

69 kiloda mücadele edecek olan Buse Tosun ise Rusya'dan Tatiana Kolesnikova Morozova ile bir üst tur için mücadelecek. Buse Torun, eğer bu turu geçerse 2. turda ise Litvanya'dan Danute Domikaityte ile Letonya'dan Laura Skujina eşleşmesinde turu geçen güreşçi ile karşılaşacak.

Dört sıklette de müsabakalar Türkiye saati ile 10.00'da başlayacak.
Cihan
Kaynak: cha