2017 FIBA Avrupa Şampiyonası’nın grup ve final turunun Türkiye’de oynanmasına karar verildikten sonra Türkiye Basketbol Federasyonu Sportif Direktörü Barbaros Akkaş yaptığı açıklamada, "Türkiye’yi bayram havasına sokmak istiyoruz." dedi.

Almanya'nın Münih şehrinde yapılan toplantı sonrasında Akkaş, yaptığı açıklamada organizasyona ev sahipliği yapacak olmaktan duyduğu mutluluğu belirterek, şunları söyledi:

"2017 Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olmak beni çok mutlu etti. Çünkü ben 2001 Avrupa Şampiyonası ve 2010 Dünya Şampiyonası oynanırken takımla beraberdim. O zamanki atmosfer, o zamanki heyecan ve 12 Dev Adam’ın ilk kez adlandırılması, bir marka olması o günlerden geliyor. O zaman A Milli Takımımızın kaptanlığını yapan Harun Erdenay bugün Federasyon Başkanımız, o zaman genç oyuncu olan Hidayet Türkoğlu bugün TBF Ceo’su, ben o zaman menajerdim. Şu anda Sportif Direktörlük görevini yürütüyorum. O zaman TBF Başkanı olan Turgay Demirel şuanda FIBA Avrupa Başkanı. Dolayısıyla hepimiz basketbolun içinde çok önemli, tarihi anlara şahit olduk. Bundan dolayı da hakikaten çok mutluyum."

A Milli Basketbol Takımı'nın hedefinin Avrupa şampiyonluğu olduğunu söyleyen Akkaş, "İnşallah 2017 Avrupa Şampiyonası’nda takım olarak yine 80 milyonu gerek ekranları başında, gerek salonlarda 12 Dev Adam’ı destekleyerek ve bu destekler sonunda da galip gelerek yine bir bayram havasına sokmak istiyoruz. 2001 ve 2010’da milyonlarca insan başarıyı dışarıda ve ekranları başında coşkuyla kutladı. Adeta Türkiye’de hayat durdu ve yine aynı atmosferi yaşatmak istiyoruz. Bizim 2001’de ve 2010’da final oynamamız, 12 Dev Adam olarak bu güzel duyguları yaşatabilmek adına hedefimiz Avrupa Şampiyonluğu olacaktır." diye konuştu.

"ALTIN JENERASYONUMUZ BİZİM EN ÖNEMLİ GÜVENCEMİZ"

TBF Sportif Direktörü, altın jenerasyonumuzun öneminden de bahsederek, "1986 ve 1987 jenerasyonu, 2017 yılında geleceğimiz olan altın jenerasyona abilik yapacak ve sorumluluğun en büyüğünü üzerlerine alarak yol gösterici olacaklardır." derken, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Elimizde 1994’lülerden 1999’lulara kadar gelen bir altın jenerasyonumuz var. Bu altın jenerasyondan çok güvendiğimiz isimler var. Bu isimler artık A Takım’da da görev alıp, süre alıp abilerine yardımcı olacaktır. Hedef olarak çıkacağımız bu yolda bizim en önemli güvencelerimiz olacaktır. Altyapılarda fazlasıyla üstüne düşen görevi yaparak bize madalyalar kazandırdılar. İnşallah bu başarıları 2017’de tekrar sağlayacağız."

"KATILAN ÜLKELERİ EN İYİ ŞEKİLDE AĞIRLAYACAĞIZ"

Organizasyonun alınmasında büyük pay sahibi olduğunu söylediği Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür eden Akkaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Başta FIBA Avrupa Başkanımız ve TBF Onursal Başkanımız Turgay Demirel olmak üzere Başkanımız Harun Erdenay’a ve CEO’muz Hidayet Türkoğlu’na teşekkür etmek istiyorum. Türkiye Basketbol Federasyonu bugüne kadar çok büyük organizasyonlardan geçti. Bundan sonra da bu önemli organizasyonları en üst seviyede yaparak, gelen ülkeleri en iyi şekilde ağırlayacaktır.

Bize destek veren başta Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. 12 Dev Adam olarak sahada altın madalyayı alarak, 80 milyona layık olmaya çalışacağız."
Kaynak: cha