Türkiye Tenis Federasyonu, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nin genç sporcusu Cem Ertürk Bolivya’da finali kaybetti ve ikinci oldu.

17 yaşındaki, Tenis Federasyonu ve Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nin oyuncusu Cem Ertürk, Bolivya’daki zorlu ITF Gençler turnuvasında finali ev sahibi sporcuya kaybetti ve ikincilik ödülünü aldı.

Bolivya’nın başkenti La Paz'da gerçekleşen Condor De Plata Grade 2 ITF Gençler toprak kort turnuvasında Cem Ertürk teklerde ikinci oldu. Şampiyonluk için ev sahibi ülkeden 1 numaralı seribaşı Juan Carlos Aguilar ile karşı karşıya gelen Cem Ertürk, rakibine 6-3, 6-1’lik setlerle yenilip bugüne dek çıktığı en büyük finalden ikincilikle ayrıldı.

17 yaşındaki Cem Ertürk’ün bu başarısının yanı sıra teklerde ve çiftlerde yarı final oynayan 15 yaşındaki Selin Övünç de organizasyon heyeti tarafından fair play ödülüne layık görüldü.

Nicolas Kelaidis sorumluluğundaki Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) sporcuları Cem Ertürk, Çağatay Sami Söke ve Selin Övünç, Güney Amerika’daki bir sonraki mücadelelerini Şili'de verecek.
Kaynak: cha