Eski Basın İlan Kurumu Genel Müdürü ve Henüz Önceki Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, İstanbul'da kalp krizi geçirdi. Halkalı'daki Acıbadem Atakent Hastanesi'nde operasyon edilen Atalay'ın sağlık vaziyetinin iyi olduğu ve rehabilitasyonunun yoğun bakımda sürdüğü bildirildi. Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü görevinden milletvekili adaylığı için ayrılan ve Trabzon'dan AK Parti milletvekili aday adayı olan Atalay, listeye girememişti..

MEHMET ATALAY KİMDİR?

1965 Trabzon doğumlu olan Mehmet Atalay, İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. Meslek hayatına Trabzon Karadeniz Gazetesinde başlayan Mehmet Atalay Son Havadis, Tercüman ve Ulusal Gazetede basın mensubu ve yazarlık yaptı, henüz sonra da Vakit Gazetesinde spor müdürlüğü görevini yürüttü.

1994-2000 seneleri arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri Genel Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediye Başkanlını Spor Danışmanlığı yaptı. Mehmet Atalay 2000 yılında Yeni Şafak Gazetesi Genel Müdürlüğü, 2003 yılında Başbakan Başmüşavirliği, ardından Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne atandı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü de yaptı

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü de yapan Mehmet Atalay; Bunun yanı sıra Merkez Danışma Heyeti Başkanlığı, İstanbul Olimpiyat Hazırlık ve Aranjman Heyeti As Başkanlığı, Üniversiade Hazırlık Aranjman Heyeti üyeliği, TMOK Yönetim Heyeti Üyeliği ve Olimpiyat İcra Heyeti Başkanlığı ve Türkiye Paralimpik Yönetim Heyeti Üyeliği görevlerini yürüttü. 2009 yılında ayrıca Uluslararası Organizasyonlardan Mesul Başkoordinatörlük misyonuna getirilmiştir. Mehmet Atalay evli ve 4 çocuk babası. 
Editör: TE Bilişim