Süper Lig 2015 - 2016 Hasan Doğan Sezonu'nun 18. hafta kapanış maçında Eskişehirspor ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. Hava muhalefeti korkusunun yaşandığı Eskişehir'de her şeyin normal olduğu ve mücadelenin saat 19.00'da başlayacağı açıklandı.

Karşılaşmanın oynanacağı Eskişehir Atatürk Stadı'nın şu saat itibariyle futbol oynamaya elverişli olduğu öğrenildi. Sahanın bozulmaması için stadın çimlerinin üzerine branda serildiği ve bu nedenle soğuk hava ve zaman zaman kar yağışına karşı korunduğu belirtildi. Federasyon yetkililerinin, her iki kulübün yöneticileriyle görüştüğü, eş güdüm toplantısının yapıldığı ve şartların müsait olduğu için de müsabakanın oynanacağı kaydedildi. Meteoroloji verilerine göre ise Eskişehir’de akşam saat 18.00’den itibaren hava soğukluğunun eksi 9 ila eksi 11 derece olacağı, saat 19.00 sularından itibaren ise yoğun kar yağışının beklendiği belirtildi. Maçı yönetecek hakemler de, polis nezaretinde kaldıkları otelden stata doğru harekete geçti.

Eskişehir’de gündüz itibariyle hava sıcaklığı eksi 2-3 derecelerde seyrederken, akşam oynanacak Eskişehirspor- Fenerbahçe maçı öncesi Atatürk Stadı'nda hummalı çalışma yürütüldü. Soğuk hava zaman zaman yağan kısa süreli kar yağışı nedeniyle stadın zeminin bozulmaması için çimlere branda serildi. Brandalar daha sonra görevliler tarafından kaldırıldı, stat düzenlendi, çevresi temizlendi. Hakem ve federasyon gözlemciler de sahada incelemelerde bulunup sahanın görüntüsünü cep telefonlarıyla kayda aldı. Gözlemciler, şuan itibariyle sahanın, zemininin futbol oynaya elverişli olduğunu kaydetti.

Ardından federasyon görevlileri, her iki kulüp yöneticileriyle ‘Eş güdüm’ toplantısı yaptı. Sahanın durumunun gündeme getirildiği toplantıda her iki kulübün yöneticileri de maçı oynamak istedikleri yetkililere iletti. Federasyon yetkilileri de bunu dikkate alarak maçın şuan itibariyle oynanmasına karar verdi. Bunun üzerine polis ekipleri ve federasyon yetkilileri statta görev almaya başladı. İlerleyen dakikalarda da seyircilerin stat içerisine alınmaya başlanacağı öğrenildi. Her iki takım oyuncularını da otellerinde hazır olduğu ve biraz sonra maç için sahaya hareket edecekleri ifade edildi.

Yetkililer, statta ve zeminde olumsuz bir durumun olmadığını ve maçın şuan itibariyle oynanacağını belirtti. Yoğun kar yağışı olmadığı sürece herhangi bir sorunla karşılaşmayacaklarını anlatan yetkililer, "Şuan için şartlar uygun ve ortam hazır. Maçın oynanmamasını gerektirecek bir durum yok. Afaki ve ağır bir durum olursa gerekli tedbirler alınıp karar açıklanacaktır." ifadelerini kullandılar.

Öte yandan, Eskişehir’de bu gece itibariyle hava sıcaklığının eksi 9 ila -11 derece civarında olacağı, saat 19.30-20.00 sularından itibaren de yoğun kar yağışının başlayacağı kaydedildi.

Maçı yönetecek hakemler de, kaldıkları otelden stata da doğru polis nezaretinde harekete geçtiği ve stada ulaştığı belirtildi.
Kaynak: cha