Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, transferde birinci önceliklerinin kaleci mevkisine olacağını söyledi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Vodafone Arena'da Ntvspor'a açıklamalarda bulundu. Vodafone Arena için 300 milyon TL harcadıklarını belirten Başkan Orman, "Ocak ayının başı gibi zemin ve çim çalışması başlayacak. Oyuncularımız deplasmanda oynamaya alıştı. Ancak stadı olmayan bir camia olarak çok zorlanıyoruz. Statsız bir camianın şampiyonluğa oynaması zor. Zorlanıyoruz. Stadımız olmadığı için gelirimiz de az. Şubat ortası gibi koltukların montajı ve localar bitecek gibi. KDV dahil yeni stadın inşaatı için 300 milyon TL harcadık." dedi.

UEFA Avrupa Ligi H Grubu'ndaki son maçında Portekiz ekibi Sporting Lizbon'a deplasmanda 3-1 yenilerek Avrupa Ligi'ne veda etmeleri hakkında ise Orman, "Beşiktaş bir maçta kötü oynayıp yenilebilir. Ama 65. dakikadan sonra 3 gol yememiz beni çok üzdü." ifadelerini kullandı.

'Stat açılışına Barcelona gelecek mi?' sorusuna ise Orman, "Sezon ortaları olduğu için stat açılışı için Barcelona'nın gelmesi zor. Barcelona ile ileri ki zamanda etkinlik yaparız." şeklinde cevap verdi.

"KALECİ TRANSFERİ YAPACAĞIZ"

Kaleci transferi yönündeki sorulara da cevap veren Başkan Orman, şöyle konuştu:

"Tolga, çok iyi bir kaleci. Kalecilik futboldaki en zor iş bence. Şansız yenilen golleri hata yaparak gol yenen bir mevkii. İki maç kaldı sonra devre arasında kaleci alacağız. Scout ekibi de ben de çalışıyoruz. 2 Ocak'a yetişecek. Beşiktaş çok tecrübeli bir takım. Geçen sene camia olarak bütünleşme problemi vardı. 2 yıl derbi kazanamamamız hakkında dışarıdan atıp tutuyor herkes, 3 yıl statsız oynasınlar da görelim. Bize stat konusunda dostluk eli uzatanları unutmayacağız. Uzatmayanları da unutmayacağız. Stoper transferi olabilir de olmayabilir de. Bizim önceliğimiz kaleci transferi. Beşiktaş camiası da biz de Şenol hocadan memnunuz. Daha işimiz var, kupa almadık, Beşiktaş ilk defa lider olmuyor."

"MARİO GOMEZ BEŞİKTAŞ'IN ÇİMENTOSUDUR"

Muhteşem bir stat yaptıklarının altını bir kez daha çizen Fikret Orman, "Bu stat insanlarla ve takımla güzel olacak. Son süreçler ve ben de çok yoruldum. Haftanın hemen hemen her günü buradayım. Yorulduk artık bu stat bitsin. Galatasaray derbisi oynuyoruz. Stada 25 bin taraftar geliyor. Stadımızı artık bitirmeliyiz. Burası bir stat gibi değil, bir saray gibi oluyor. Kullanılan malzemeler çok özel ve çok pahalı. Biz stada aşığız. Koltuklar arasındaki boşluk az olacak. Stadın seyirci kapasitesi 42 binin üzerine olacak." diye konuştu.

"Beşiktaş özel bir ailedir." diyen Orman sözlerini şöyle tamamladı:

"Buradaki ortam birçok kulüpte yoktu. Oyuncularımız ailemizin parçası ve pırlanta gibi çocuklardır. Oyuncularımız ailemizin bir parçası. Huzurun olduğu yerde herkes işini yapar. Mario Gomez çok düzgün bir çocuk. Mario Gomez, Beşiktaş'ın çimentosudur. Quaresma ilk geldiği gibi değil, Beşiktaş'ın büyüklüğünü anladı. Bugün bile bir oyuncumuz için teklif geldi ama sezon sonuna kadar kimseyi satmayacağız. Sezon sonu olabilir belki ama."
Kaynak: cha