UEFAGalatasaray'ın 2015-2016 sezonu için gerekli mali kriterleri karşılayamadığını ve gereken adımların atılacağını duyurmuştu. Sarı Kırmızılılar için değerlendirme yapılacağı ve kararın Şubat ayında verileceği belirtilmişti. 

İŞTE DURSUN ÖZBEK'İN AÇIKLAMALARI:

Galatasaray futbolda Türkiye'de en başarılı kulüptür. 20 defa şampiyon olmuş 4. yıldızı takmış, defalarca Türkiye Kupası kazanmış defalarca Türkiye'de öncü kulüp olmayı üstlenmiş bir takımdır. Uluslararası arenada UEFA Kupası'nı kazanmış, Süper Kupayı kazanmış bir kulüptür. 

Son yıllarda birçok eksikliklerimiz oldu. Avrupa'nın patronu UEFA... UEFA Finansal Fair-Play adında bir denetleme kurulu oluşturdu.  Galatasaray o dönemlerde Avrupa'da en çok gözüken bir futbol takımı. Şu anda Avrupa'nın en önemli yarışmalarından biri olan Şampiyonlar Ligi'ne diğer takımlardan çok daha fazla katılmış ve Avrupa'da başarı ile temsil etmiş bir kulüp. 

Galatasaray'ın zararları hakkında


Bunun için UEFA, 2012 yılında Galatasaray'ı mercek altına aldı ve Galatasaray'ın finansal yapısını inceleme altına aldı. UEFA şunu söylüyor. 3 yıl peş peşe 30 milyondan fazla zarar edemezsin. 2012'de inceleme başlandığı zaman, 2012-2013 sezonunda Galatasaray'ın zararı 38 milyon Euro. 2013-2014 sezonunda 70.4 milyon Euro zarar olmuştur. 2014-2015 sezonuna gelince, yönetim değişikliği olmuş. Duygun Yarsuvat yönetiminde ben de başkan yardımcısı olarak görev aldım. Bu sezonda da zarar 55.8 milyon Euro. 

"Harcamaları kısmaya çalıştık"

Artış trendine baktığınız zaman, bu zararın artarak devam etmesi gerekiyor diye beklenen 100 milyon Euro zarara çıkması gerekiyordu. Ama Duygun Yarsuvat ile Galatasaray'ın durumunu gördük ve bazı önlemler aldık. Bazı harcamaları kıstık. O dönemde kulübümüzde 44 tane futbolcumuz vardı. Bu oyuncuları satarak ya da kiralayarak  Galatasaray'ın mali yükünü kısmaya çalıştık. Bu tasarruf, israfi engelleme hareketi istenilen düzeyde gerçekleşemedi. 
Editör: TE Bilişim