Salon: TVF Başkent
Hakemler: Christian Wolf (İsviçre), Giorgio Gnani (İtalya)
Halkbank ANKARA: Kubiak, Resul, Le Roux, Kooy, Emre, Ulaş, Caner (L), Sokolov, Kemal, Hasan, Dragan
Zenit KAZAN: Spiridinov, Kuleshov, Poletaev, Sivozhelez, Demakov, Bagrey, Salparov (L), Anderson, Kobzar
Setler: 25-21, 23-25, 21-25, 14-25
Süre: 101 dakika (25, 28, 27, 21)

Halkbank, CEV DenizBank Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki dördüncü maçında Rusya’nın Zenit Kazan Takımı'na 3 - 1 mağlup oldu. Karşılaşmaya iki takım da servis hatalarından sayı kaybederek başladı. Hücumda opposite Kevin Le Roux ile etkili olan Halkbank, ilk teknik molayı 8 - 5 önde kapattı. Emre ve Resul, hızlı hücumlardan katkı yaparken, servis hatalarından sayı kaybetmeye devam eden Zenit Kazan, ev sahibinin yaptığı farkı eritemedi. Halkbank, ikinci teknik molasına 16 - 13 önde girdiği seti 25 - 21 alarak skoru 1 - 0 yaptı.

İkinci sete etkili başlayan taraf Zenit Kazan oldu. İki takım da basit hatalarla sayılar verdi. Daha çok hata yapan ve defansını yerleştiremeyen Halkbank, ikinci teknik moladan sonra toparlandı. Köşeler ve ortadan etkili hücumlar yapan Zenit, seti 25 - 23 kazanarak eşitliği sağladı: 1-1.

Halkbank, üçüncü sette oyuna dengeyi getirdi. Başa baş mücadeleye sahne olan sette molalarda Rus ekibinin üstünlüğü vardı. Başkent temsilcisi, Resul ve Burutay ile etkili olurken, Zenit Kazan, Poletaev ve Spridinov ile sayı üretti. Rus bloklarını geçmekte zorlanan Halkbank, 19 - 19'a kadar dengeyi korusa da bu dakikadan sonra savunmada yaptığı hatalarla geriye düştü. Seti 25 - 21 alan Zenit Kazan, 2 - 1 öne geçti.

Halkbank, dördüncü sete de manşet hataları ile başladı. Rakip, 6 - 2’lik seri yapınca Lorenzo’nun molası geldi. Defansta ve bağlı olarak hücumda varlık gösteremeyen Halkbank, oyundan düştü. Başkent ekibi, seti 25 - 14, maçı da 3 - 1 kaybetti.
Kaynak: cha