Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, iki dost şehrin takımlarının karşılaştığı Karadeniz derbisini kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Süper Lig'in 15. haftasında konuk ettikleri ve 3-0 kazandıkları Trabzonspor maçıyla ilgili yaptığı değerlendirmede oyuncularına övgüler yağdıran Hikmet Karaman, "Oyuncularımı tebrik ediyorum. Futbolda kırılma hataları var. Bazen bir maça iyi başlıyorsun ama yediğiniz bir gol takımı farklı bir durama sokabiliyor. Cardozo penaltıyı atsaydı maç nereye gelirdi bilemiyorum. Golden sonra kendi kapasitemizi iyi kullanıp maçı kazanmayı bildik. Itanje’ye ayrı bir paragraf açmak gerekiyor. Penaltıyı kurtardı. Penaltıdan sonra en az 2-3 tane net pozisyonu kurtardı. 3-0 iyi bir sonuç." dedi.

İyi pas yapan, şut atan, etkili oyuncuları olan bir rakibe karşı oynadıklarının altını çizen tecrübeli hoca, "Dolayısıyla onların da üzülmesine gerek yok. Karadeniz’in derbi maçı oldu ama iki dost şehrin takımının maçıydı. Kaybetseydik aşağıdaki takımların kazanması bizi ilerleyen haftalarda sıkıntıya sokardı. 21 puan. Geçen seneye kıyaslandığında bizim için sevindirici bir durum." diye konuştu.

Müsabaka öncesi ismi okunduğunda taraftarlarca ıslıklanan kaptan Sercan Kaya’yı da öven Karaman, "İsmi okunduğunda ıslıklında. Oynadığı futbolla sahada kaldığı süre içerisinde iyi cevap verdi ve sonrasında da alkışlanarak dışarı çıktı. Türkiye’de futbol bu. Oyuncuların bunu iyi anlaması lazım." dedi.
Kaynak: cha