Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği’nin Belaruslu yıldızı Alexander Hleb, Fransız futbol dergisi So Foot’a çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kariyerinin zirve yaptığı dönemlerden Konyaspor ve Gençlerbirliği’ne gelişine kadar birçok konuyu samimi şekilde anlatan Hleb, Türk antrenörlerine ise ‘aptal’ yorumunu yaptı.

Hleb, çalıştığı teknik adamları değerlendirirken “Kariyerim boyunca çok iyi antrenörlerle çalıştım. Arsene Wenger, Pep Guardiola gibi…

"BİRİ İSPANYA'DAN BİRİ DE..."

Mourinho ve Alex Ferguson’un gerçek birer efsane olduğunu düşünüyorum. Ancak Türk antrenörler aptal. Saha içerisinde sürekli koşmamız ve belirledikleri basit taktikleri uygulamamız için bizi zorluyorlar. Hiçbir derinlik anlayışı yok” dedi.

Gençlerbirliği’ne transferi hakkında da konuşan Hleb, şunları söyledi:

“Konyaspor’da kadro dışı kalmıştım ve takımda daha uzun süre kalamazdım. Transfer sezonunun son gününde iki teklif aldım.

Biri İspanya’dan biri Ankara’dan. Kalan saatlerde İspanya’ya gidecek uçak bulmam ve imzayı atmam imkansızdı.

Ankara’ya başkanın kendi arabasıyla 250 kilometrelik bir karayolu yolculuğu sonrasında gittim ve Gençlerbirliği’ne imzayı attım. Burada hocamız oldukça kültürlü. 5 dil biliyor ve oyuncularla arası oldukça iyi…”
 
Editör: TE Bilişim